VIU LA BIBLIO A FAURA TORNA AMB LA PRESENTACIÓ D»UN JARDÍN ENTRE VIÑEDOS»

0
812

La programació de la biblioteca s’iniciarà dissabte, 28 de setembre, amb la novel•la de Carmen Santos en un acte ambientat amb música i vi

La biblioteca de Faura acollirà la presentació de la novel•la «Un jardín entre viñedos», de Carmen Santos, dissabte, 28 de setembre, a les 19:00 hores. A l’acte, que obrirà la programació de tardor de «Viu la Biblio», l’escriptora valenciana analitzarà la seua novel•la, situada entre Carinyena i el París dels anys 20. Per a ambientar eixa època i situar els lectors en l’ambient que es narra, entre els alegres i intel•lectuals salons parisins dels «feliços anys 20» i l’auster Aragó rural, l’activitat comptarà amb música en directe i es degustarà vi de Carinyena.

«Un jardín entre viñedos» relata una apassionant història d’amor, traïció i secrets familiars que s’inicia en Carinyena l’any 1927. A la mort del seu pare, víctima d’un misteriós accident, Rodolfo Montero ha de tornar de París i prendre les regnes dels negocis vinícoles familiars. Li acompanya la seua jove i bonica esposa, Solange, a qui va conéixer en la capital francesa. En terres aragoneses, la «Casa de la Loma», la mansió dels Montero, es revela davant els ulls de la feliç parella com un casalot inhòspit que han de compartir amb Dionisio, el germà de Rodolfo, pel qui Solange comença a sentir una perillosa simpatia.

Santos fa viatjar el lector al Paris dels any 20, on trobarà personatges emblemàtics de l’època com Hemingway i Buñuel. A més, el farà gaudir amb les seues detallades descripcions d’aquelles interminables festes on no faltava la música i l’alcohol; els llocs, com el Moulin Rouge, i els personatges que es movien pels ambients nocturns, com les flappers i les garçonne.

En contraposició a tot açò, una vegada els protagonistes arriben a Aragó, trobaran un món completament rural, molt diferent del que han conegut en la capital francesa. Una part de la història que servirà perquè el lector conega un poc més sobre el món vinícola.

Carmen Santos Sacristán, valenciana de naixement, va viure durant la seua joventut a Alemanya. Encara que tornà a València l’any 1974, al 1981, es va traslladar a Saragossa, on resideix. Entre les seues obres, destaquen les novel•les «La vida en cuarto menguante», «La cara oculta de la Luna», «Días de menta y canela» i «El sueño de las Antillas».

20 de setembre de 2019

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here