Benifairó finalitza les actuacions de gestió forestal i prevenció d’incendis al terme municipal

0
278

Les actuacions han suposat una inversió de 22.417,25 euros per a millorar diverses zones naturals de Benifairó

L’Ajuntament de Benifairó ha finalitzat durant les últimes setmanes les diverses actuacions, finançades a càrrec de la Diputació de València, per a la prevenció d’incendis i la gestió de diversos espais forestals del terme municipal. 

En concret, les obres han consistit en la neteja i el desbrossat del paratge de La Rodana, una de les zones amb major valor ecològic de Benifairó i la Vall de Segó. Aquestes obres han suposat una inversió de 10.010,86 euros. Per altra banda, també s’han destinat un total de 3.439,22 euros per als treballs de manteniment dels tallafocs emplaçats al voltant de l’Escola Infantil El Tabalet. Cal destacar que aquest centre educatiu es troba ubicat en una zona “d’alt valor forestal, que és el nosre deure protegi” explica l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco. De fet, l’objectiu d’aquestes dues actuacions és evitar incendis forestals al terme municipal de Benifairó.

A més d’aquestes actuacions, també s’han invertit 6.674,36 euros en l’adquisició de mobiliari per a la seua instal.lació al sender La Rodana-El Tabalet. En concret, s’han comprat papereres, taules i bancs. Finalment, l’Ajuntament ha adquirit una desbrossadora i una motoserra d’ús professional, que ja estan a disposició dels operaris municipals per a la realització de tot tipus de treballs de neteja i condicionament de la zona forestal de Benifairó. Tal i com exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, “aquestes subvencions, per valor de més de 22.400 euros, són molt importants per al nostre municipi, ja que van a servir per a millorar i mantindre en bones condiciones el nostre entorn natural. Cal recordar que Benifairó disposa d’una ampla àrea forestal que hem de conservar i posar en valor, tal i com estem fent durant els últims anys, amb la rehabilitació de la senda del Portell, el sender La Rodana-El Tabalet i la pujada a l’Ermita, així com la reforestació de diverses zones, entre altres actuacions” 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí