Benifairó inicia les activitats amb motiu del Dia Internacional Contra la Violencia cap a les Dones

0
127

Olga Lorenzo s’emporta el premi al millor cartell commemoratiu del 25-N  

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benifairó ja ha començat l’ample programa d’activitats reivindicatives amb motiu del 25-N, el Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones. Aquest mateix matí s’ha donat a conèixer l’obra guanyadora del concurs de cartells commemoratius del 25-N, elaborada per Olga Lorenzo i que, d’aquesta manera, s’emporta els 200 euros del premi. 

Cal recordar que les activitats educatives començaren la setmana passada al CEIP l’Ermita, amb l’organització d’un interessant taller sobre corresponsabilitat per als alumnes. “L’educació és l’eina fonamental per acabar amb el masclisme, que és l’orige de la violència cap a les dones. Amb activitats com aquesta volem eliminar els rols de gènere, que fomenten la desigualtat i, per tant, el masclisme”, exposa la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Benifairó, Luisa Sanfrancisco. Les activitats educatives continuaran el proper 24 de novembre amb un taller sobre violència de gènere, adreçat als alumnes de l’IES Vall de Segó. L’entitat Ausaes Cooperativa Valenciana és l’encarregada de portar a terme aquestes dues activitats educatives.

El mateix divendres 24 de novembre s’inaugurarà en la Casa Sánchez Coello l’exposició ‘24 veus’, a càrrec del Col.lectiu d’Artistes del Camp de Morvedre. Aquesta mostra té la finalitat de denunciar i conscienciar a través de l’art sobre diverses formes de violència de gènere, com ara la bretxa salarial, la cosificació de les dones o l’assetjament sexual, “diverses formes de violència a les quals les dones ens veiem sotmeses en ple segle XXI i contra les quals hem de lluitar amb tots els mitjans al nostre abast, i l’art és un d’ells”, explica Luisa Sanfrancisco. La mostra es podrà visitar durant els mesos de novembre, desembre i la primera setmana de gener.

Els actes centrals amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones tindran lloc el 25N, amb l’estrena en les xarxes socials municipals de l’audiovisual elaborat per Ausaes Cooperativa Valenciana, en el qual un grup de dones majors de Benifairó exposen les seues experiències sobres els canvis intergeneracionals que ha experimentat la nostra societat durant les últimes dècades i com han afectat a les dones. A les 12 hores tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament la lectura de la declaració institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en la qual participaran totes les regidores de l’Ajuntament de Benifairó de Les Valls. A continuació, els actes conclouran amb un activitat en memòria de les dones assassinades enguany per violència de gènere. L’activitat consistirà en l’elaboració d’un teler col.laboratiu integrat per trossos de tela roja que representaran a cadascuna de les dones víctimes de la violència masclista. En l’organització d’aquesta activitat han col.laborat la Regidoria d’Educació i el CEIP L’Ermita. Durant els actes, es repartiran piruletes roges amb forma de cor i amb un missatge reivindicatiu en contra de la violència de gènere. “No ens aturarem fins acabar amb aquesta autèntica xacra social que és el masclisme amb totes les seues formes de violència cap a les dones”, conclou Luisa Sanfrancisco. 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí