Benifairó obri al públic l’Escuderia del Palau, el nou espai museístic del municipi

0
757

En aquesta sala, ubicada al Palau Vives de Canyamàs, s’exposen diversos articles relacionats amb la història de Benifairó

Des del passat 1 de desembre ja es pot visitar l’Escuderia del Palau, el nou espai museístic del municipi. Aquesta sala està ubicada en la planta baixa del Palau Vives de Canyamàs, en la façana recaient al carrer Muralla.

Actualment, la sala mostra diversos objectes i materials relacionats amb la història de Benifairó. Entre altres articles, es pot veure la pedra piramidal que coronava l’antiga muralla de Benifairó. «Aquesta pedra, d’estil barroc genovés i tallada al segle XVII, estaba col.locada com a coronament damunt d’un llenç de la muralla, que va ser enderrocada als anys 80». També es pot observar a l’Escuderia del Palau un pedestal epigràfic del segle I d.C, trobat en 2005 durant les obres de condicionament del pati del Palau Vives de Canyamàs.

Aixímateix, també està exposat l’antic rellotge del Campanar i la miniatura del Palau elaborada per l’artista local Juan Lacruz, un treball totalment artesanal elaborat en pedrayton i que mostra amb gran maestria com era el Palau Vives de Canyamás”, explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó, Vicent Chordà.

Per la seua banda, l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, explica que des de fa temps «teníem la idea de dotar a Benifairó d’un espai municipal on poder exposar, de forma temporal o permanent, diversos materials relacionats amb la història del nostre poble o crear un museu etnogràfic de Benifairó. Una volta en marxa les obres de restauració del Palau Vives de Canyamàs hem pogut fer realitat aquest objectiu i ubicar la sala d’exposicions en la planta baixa d’un dels edificis històrics més emblemàtics del municipi».

Cal destacar que el Palau Vives de Canyamàs, actualment en procés de restauració, va ser construït a principis del segle XVII y està declarat Béde Rellevància Local (BRL).

PUNXA ACÍ PER A REBRE LES NOTICIES PER WHATSAPP

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí