BIENVE I AMPARO VESTEIXEN DE GALA AL CRIST DE QUART

0
1139

Com la tradició diu, una setmana abans del dia de celebració del Santíssim Crist de l’Agonia de Quart de les Valls, se li canvia la roba per a vestir-lo de gala.

Ja pels anys de 1930, Bienve, mare i Carmen, s’encarregaven de realitzar aquesta part de la celebració. Quan Carmen es va anar a viure a Nules, Bienve, filla, la va substituir. Arribat el moment que Bienve, mare, per la seua edat, no podia continuar vestint al Crist, Bienve, filla, va seguir en solitari.

Dotze anys fa que Amparo Soriano, neboda de Bienve, va ser la clavariessa major de la festa del Crist; a partir d’aqueix moment, a acompanyat a la seua tia Bienve Queralt. La història diu que sempre han sigut dones les encarregades de vestir al Crist.

En l’inici de la confraria, només podien ser membres d’ella els homes, després van canviar les condicions, ja podien ser membres els dos sexes. L’any 1956, sent president Juan Mellado, es va iniciar la celebració de la festa al Crist amb Paco Candela i la seua senyora, com els primers clavaris d’honor.

Per a la festa de l’any 2020, els clavaris majors són Juan Lacruz i Elisa Gil. El fort colp del que està significant la pandèmia per la covid-19, no ha provocat cap fissura en la seua il·lusió i emoció per a seguir amb la seua celebració.

A continuació poden veure un xicotet vídeo de mostra de l’acte de vestir al Crist l’any 2020, any de coronavirus.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí