Concert de flamenc a Benavites «En el camp es crien flors i en el meu cor hi ha amors», cantava el cantador  

0
587

Que important és la comunicació entre les persones, i que important és la música per a la comunicació d’expressions entre persones. Doncs bé, ahir dissabte vaig presenciar un concert en Llíria, de l’orquestra de la Unió. Violins, violoncels, violes, contrabaixos, piano, percussió i instruments de vent metall, et feien estar amb una sensació de benestar i pau, acompanyat amb la llum a penombra i assegut en una còmoda butaca.

Vaig arribar a temps, als peus de la Torre de Benavites, per al concert de flamenc en vespres de les festes locals. Més de cent cadires col·locades, escenari amb el seu tauló de fusta, la clàssica llum groguenca de la plaça que acompanya totes les nits a la majestuositat de la Torre, tot això feia presagiar una nit d’emocions.

Van pujar a l’escenari els artistes: dos guitarristes, dos cantadors i dos balladors. A partir d’aquest moment va començar a sentir-se en la plaça com si una cosa especial estava ocorrent. La litúrgia flamenca s’apoderava de la plaça i, fins i tot, de la Torre, per cert, fins a palmes va arribar a donar per a acompanyar als artistes.

Dos concerts, els dos d’estils molt diferents, cadascun et dona una injecció diferent de sentiment, que dels dos necessita la persona. La música del primer, et pot reduir la pressió arterial i, així, reduir l’estrés. I el segon concert, com diria Antonio Gades: «és un extracte de foc i verí». Això és el flamenc.

Resum xicotet de l’actuació

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí