CONSOL I BELLVER, PRESENTEN LA SENYAL DE FESTA DE FAURA I FAURART

0
1056

SENYAL DE FESTES DEL DIA 14 I 15, I FAURART TORNA A L’AGOST AMB “BATEGANT”, UNA EDICIÓ ESPECIAL

En una situació menys complicada que l’agost passat, però no exempta de riscos per la pandèmia que contínua entre nosaltres, els actes festius segueixen en compàs d’espera i, l’Ajuntament de Faura ha organitzat, per al dia 14 d’agost, dia especial per a tots els faureros i faureres, un castell de foc artificials des de 3 punts diferents del poble. I, per al dia 15, concert de la Societat Joventut Musical de Faura. Tot això com a senyal de festes per a tots els veïns i veïnes de Faura, cuidant totes les mesures possibles de seguretat. Si ho gaudeixen des de la seua terrassa, balcó,… quina millor llotja?

FaurArt del 19 al 22 d’agost, quatre dies per a gaudir d’una programació acurada

Els dies 19, 20, 21 i 22 d’agost tindrà lloc la setena edició del Festival de Teatre i Arts de carrer FaurArt, referent a la comarca de El Camp de Morvedre. Durant quatre dies, públic familiar, jove i adult podrà gaudir d’una acurada programació i d’un planter d’artistes i companyies excepcionals.

“Bategant” és el lema d’aquesta edició especial, que ha centrat l’elecció dels espectacles en obres potents per emocionar als espectadors. La proposta artística-cultural convida a reflexionar sobre la importància de l’empatia i la comunicació enfront de la deshumanització, mitjançant la fonamental participació i complicitat amb el públic. Tot açò, en un espai públic singular, resignificat en els temps de mascaretes i distàncies socials actuals, amb humor, jocs, circ i clowns, teatre, dansa i poesia visual.

Des dels seus inicis, FaurArt ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de Faura, a més del d’altres institucions o col•laboracions particulars. Tanmateix, en aquesta edició especial, el festival ha estat finançat íntegrament per l’ens local, a excepció de l’acord de col•laboració amb AVETID i la Diputació de València per a la realització de la iniciativa de Porta Oberta-Foment de les arts escèniques als nostres pobles amb l’espectacle “Olea” de la Cia. Visitants.

Per altra banda, la programació i els espectacles s’han adaptat a la nova realitat per a garantir les condicions de seguretat i salut, adoptant les mesures preventives necessàries per a evitar riscos de contagi del coronavirus. D’una banda, s’han acotat els espais escènics a dos, l’auditori del Parc de la Canaleta i la plaça Major. I d’altra, per a facilitar la inscripció dels i de les assistents i tindre un millor control de l’aforament dels espais, el Govern local difondrà cadascuna de les actuacions a través d’un software que permet la promoció d’esdeveniments i el registre d’un nombre d’entrades limitades. Aquestes mesures reduiran l’assistència de públic, que en edicions anteriors ha sobrepassat els 3.500 espectadors.

ENTREVISTA I VIDEO A CONSOL DURÁN Y A JOSÉ CARLOS BELLVER

La companyia Ganso&Cia inaugurarà el festival

El Festival comença el dijous 19 d’agost, a les 20h, amb «Babo Royal», de la companyia Ganso&Cia, Premi a la Millor Interpretació FETEN 2017 (Fira Europea de teatre per a la infància), un teatre còmic per a tots els públics, on les jerarquies s’inverteixen i estan prohibits el seny i la normalitat. El divendres 20, a les 20h, hi ha circ amb “Seu-te”, d’Acrobàcia Mínima, Premi del públic a Millor Espectacle a l’ARTenBITRIR 2018, explica una bella història, utilitzant cadires per realitzar acrobàcies i equilibris, amb humor, harmonia i tendresa. A les 23h, li seguirà “Mr. Blue Sky”, teatre físic amb coreografia escènica de la companyia de Vila-real La FAM Teatre, nominada al Premi Millor Espectacle de Carrer dels Premis MAX 2021 (màxim reconeixement de les arts escèniques a Espanya), conta la història de com un dia, l’ésser humà convertit en màquina es tornà a descobrir.

Dissabte 21, a les 20h, “Fisura”, de Murmuyo, Millor Espectacle d’Humor i Complicitat amb el públic en el Festival Internacional TAC de Valladolid. A les 23h, la companyia Visitants representarà “Olea”, finalista a Millor Espectacle de Carrer en els Premis Max del 2018, teatre, dansa i poesia visual, on passat i present s’enllacen fent d’ella una peça hipnòtica, intensa i compromesa. Finalment, el diumenge 22, a les 20h, tanca el festival “Mulïer”, espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines: obra de Cia Maduixa, guardonada amb més d’una vintena de premis, entre ells, tres Premis MAX i quatre Premis FETEN.

El Festival FaurArt, ajornat des de maig de l’any passat, el seu mes de celebració habitual, recolza la «cultura viva», la reivindicació de la importància de la cultura, el teatre i les arts escèniques de carrer en particular, i la visibilització del sector cultural que en el seu conjunt ha patit tant aquest any i mig de pandèmia.

En total, rere de l’organització del Festival, a més de l’Ajuntament de Faura, sumen més d’un centenar de persones, entre tècnics, artistes, companyies i persones implicades en la creació, producció i promoció de les obres.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí