EL DIA 14 D’AGOST A FAURA, DE LA CAGÀ DEL MANSO FINS A LA LLEGENDA DE BOU

0
1915

El dimecres, dia 14 d’agost, dia assenyalat en roig per a molts veïns de Faura. Senyal de festa i solta del bou pel recorregut tradicional.

Però abans, a les 13 hores, cagà del manso. Com ja sabeu, com jugar al bingo, però no hi ha boletes, és la cagà. Un quadre de grans dimensions en el sòl, ple de quadrets amb el seu número corresponent. S’aposta a un número i, si el manso caga en el teu número, premi.

Jo no les tinc totes, no sé què pot passar ací. Vos explique: El manso ix dels torils acompanyat del pastor. A peu fa el recorregut fins a arribar als quadres numerats situats front el forn de Juanin. Més de cent metres caminant. No pot entrar als quadres perquè el fester que porta la tablilla dels números no està, el manso s’ha d’esperar. Als minuts, per fi, arriba la tablilla. Li donen l’ordre al pastor i entra el manso al camp de joc. S’apreciava un rum, rum en l’ambient, l’any passat no va cagar. Prompte, pot ser que als quinze segons, el manso cagà, no una vegada, quatre.

El que no tinc clar és que, després de més de cent metres caminant i uns minuts esperant i res, entra en el terreny de joc i caga. O és que el manso ha jugat moltes vegades a això i ja sap les regles de joc per a esperar o, és el pastor que té manipulat al manso.

Dir que, per a saber quin número va ser l’agraciat amb la cagà, per dir alguna cosa, és com buscar l’Arca Perduda, d’Indiana Jons.

En el vídeo que s’acompanya, es pot veure un resum des de la cagà del manso, passant per l’agafada del rodador pel bou Llegenda, fins a arribar a l’orquestra, per cert, ple el recinte fins a les banderes.

Publicat 17 agost 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí