El Ple amb el patrimoni d’arbratge i les zones verdes de Faura

0
664

EL PLE ASSENTA LES BASES PER A UN POBLE MÉS SALUDABLE AMB L’APROVACIÓ DEL PLA DIRECTOR DE L’ARBRAT I LES ZONES VERDES

A la sessió també s’ha aprovat una moció consensuada que ratifica el ferm compromís de l’Ajuntament contra la violència masclista

El Ple de l’Ajuntament de Faura ha aprovat per unanimitat durant l’última sessió ordinària de l’any el Pla Director de l’arbrat i les zones verdes de Faura. Un document estratègic municipal que defineix la visió, els objectius, les línies estratègiques i les accions relacionades amb la planificació, gestió i conservació del patrimoni d’arbratge i zones verdes, tant públiques com privades, del municipi.

Amb aquest Pla Director s’estableixen les bases per a un poble més saludable per al conjunt de la població actual i per a les generacions futures, on la naturalització i l’extensió del verd és un factor clau per a fer un espai públic viu i habitable per a les persones.

Gràcies a aquest document s’actualitzaran els instruments de planificació i gestió de l’arbratge i la infraestructura verda, per a contribuir al seu desenvolupament equitatiu i saludable en benefici de les persones, millorant així la salut de la població i l’habitabilitat a Faura.

El Pla Director conté, entre altres qüestions, un inventari dels arbustos i espècies florals i explicacions sobre els mètodes de poda, reg i control de plagues. A més, es detallen els protocols d’avaluació de riscos i quin serà el protocol per a la implantació de nou arbratge.

MOCIÓ CONSENSUADA AMB MOTIU DEL 25N

En un altre punt de l’orde del dia, el Ple ha aprovat una moció amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, consensuada entre els tres partits polítics. En ella s’ha recordat a les 38 dones assassinades per violència de gènere, als 2 menuts assassinats i als 26 que han quedat orfes. Amb l’acord s’ha ratificat el compromís ferm de l’Ajuntament contra la violència masclista i per combatre qualsevol discurs negacionista de la violència de gènere.

MOCIONS DELS GRUPS POLÍTICS

Pel que fa a les mocions presentades pels grups polítics, Junts per Faura ha portat al Ple una proposta per a prohibir l’entrada de taronges de Turquia i  Egipte mentre no s’apliquen les mateixes restriccions d’ús de fitosanitaris que s’apliquen als estats membres de la UE. El text ha estat aprovat per unanimitat.

Junts per Faura també ha presentat una moció en defensa de les dones iranianes, per condemnar l’assassinat de la kurda Mahsa Amini a mans de la policia de la moral de l’Iran i demanar una investigació exhaustiva i independent dels fets. La moció també ha estat aprovada per tots els partits polítics.

Per últim, el plenari ha votat una moció de Junts per Faura per posar en funcionament a nivell municipal la nova llei de Memòria Democràtica el més prompte possible per al desgreuge de les víctimes del franquisme. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí