EL PLE DE FAURA APROVA ACTUALITZAR LES TARIFES DE L’AIGUA QUE ES MANTENIEN SENSE CANVIS DES DE 2019

0
365

La revisió suposarà una pujada en el rebut de poc més d’1 euro al mes

Les tarifes aplicades actualment a Faura pel servei de subministrament d’aigua i clavegueram corresponen a l’any 2019 i no han experimentat canvis des de llavors. Per eixe motiu l’Ajuntament ha aprovat, durant la sessió ordinària del Ple, actualitzar l’import d’aquest servei a la localitat. La nova tarificació suposarà un increment d’un 1,21 euros al mes en una factura trimestral amb un consum mitjà de 6,94 m3 trimestrals.

Segons les clàusules del contracte amb l’empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua potable i clavegueram, la revisió de les tarifes es realitza conforme a la variació de l’Índex de Preus al Consum (IPC). A eixe respecte, l’IPC acumulat dels últims tres anys (límit fixat per la llei) és de 15,4%. No obstant això, en vista de la situació econòmica actual i amb l’objectiu de no imposar una càrrega excessiva als i les usuàries, l’empresa encarregada del servici proposa una actualització del 10% per a este exercici, minimitzant l’impacte en les factures.

La mesura, a més, permetrà continuar garantint la qualitat de l’aigua i complir amb les normatives sanitàries establides pel Reial decret 3/2023, que implica la inclusió de nous paràmetres en les anàlisis, controls operacionals en captacions i depòsits, així com controls rutinaris en les xarxes de distribució. Tot això busca assegurar el subministrament d’aigua d’alta qualitat conforme als estàndards de salut, així com poder assumir, en part, la pujada de les reparacions i inversions a realitzar de millora per a evitar i previndre pèrdues amb l’objectiu d’aconseguir una gestió eficaç de l’aigua per tal de reduir el seu desaprofitament i garantir un correcte proveïment a tota la població.

La moció ha estat aprovada amb el vot a favor de PSPV-PSOE i PP, i el vot en contra de Junts per Faura.

NOMENAMENT DE JUTGE/SSA DE PAU I SUBSTITUT/A

Durant el plenari, també s’ha aprovat designar a Verónica Bujaldón Martínez com a jutgessa de pau titular i a Carlos Fernández Beltrán, jutge de pau substitut. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

AMPLIACIÓ DEL SERVEI D’ARQUITECTURA TÈCNICA 

En un altre punt de l’orde del dia, l’Ajuntament ha aprovat amb el vot a favor de tots els membres del plenari ampliar el servei d’assistència tècnica en la modalitat d’Arquitectura Tècnica ja implantat en la Mancomunitat de Les Valls. El temps de dedicació al servei es prorratejarà a parts iguals entre els ajuntaments adherits al mateix.

PROPOSTES DELS GRUPS MUNICIPALS

Pel que fa a les propostes presentades pels grups municipals, Junts per Faura ha presentat cinc propostes. En la primera han sol·licitat que l’Ajuntament estudie subscriure’s a algunes revistes educatives escrites en valencià i destinades al públic infantil i juvenil. La proposta ha estat aprovada amb el vot a favor de PSPV-PSOE i Junts per Faura, i el vot en contra del PP.

En la segona proposta s’ha reiterat la sol·licitud als grups parlamentaris en el Congrés perquè es procedisca a la tramitació de manera urgent de la reforma plantejada per a recuperar el Dret Civil valencià de manera efectiva. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

En la següent proposta es plantejava estudiar la col·locació d’un pas de vianants per facilitar el trànsit a peu entre les places Major i Doctor Fleming, així com la pròpia Glorieta. La moció ha rebut el favorable de tots els grups polítics.

En un altre punt, s’ha aprovat per unanimitat una moció per instar al Consell de la Generalitat a declarar 2024 com a l’any Estellés i que l’Ajuntament de Faura commemore l’efemèride amb la realització d’alguna activitat.

En l’última proposta s’han reclamat diferents millores per als cítrics valencians, com que des de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca s’incrementen les inspeccions i els controls a les empreses citrícoles importadores ubicades en el País Valencià per tal  d’evitar la presència en els cítrics de qualsevol plaga o malaltia procedent de tercers països en plena campanya citrícola valenciana. La proposta ha estat aprovada amb el vot a favor de Junts per Faura i PSPV-PSOE i l’abstenció del PP.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí