Els alumnes del col·legi Sant Vicent Ferrer de Faura han realitzat tota una programació completa de falles amb el seu monument “el món de les llengües” i globotà inclosa

0
750

El divendres vaig tindre un dia intens de falles, a València no vaig anar, no! ha sigut molt millor. Els alumnes del col·legi Sant Vicent Ferrer de Faura, han realitzat tota una programació completa de falles, amb el seu monument en el centre del pati.

Res més entrar, en la carpa, la Junta Fallera, millor dit, l’AMPA, repartint dolçor a tots els alumnes, on els omplien els gots de xocolate i repartint magdalenes. El xocolate, espés estava, la magdalena es resistia a afonar-se, l’havies d’espentar, però ni rastre d’elles s’apreciava. Estava bonísim.

El col·legi, un autèntic casal faller semblava, tots anàvem amb el got a la mà, i no amb aigua de València.

Sota la sintonia del faller, arriba l’ofrena amb la desfilada de totes les comissions falleres: comissió d’Alemanya, la del Japó, de Mèxic, Egipte, l’Índia,… En la desfilada tots els alumnes, ram de flors no portaven, portaven un globus unflat a la mà, i, ordenament, es col·loquen tots al voltant de la falla al costat de les màximes autoritats de Faura, que han assistit per a gaudir, amb tots els alumnes, de la globotà i cremà de la falla. Aclarir que la globotà, va consistir a explotar tots els globus al mateix temps, el soroll era de colors, cada globus era d’un color.

Després d’unes paraules del president de la falla i fallera major, s’inicia la globotà i, res més finalitzar, comença la cremà de la falla que portava com a tema, “el món de les llengües”. Pensava que s’indultaria un ninot, però no, s’ha indultat més de mitja falla. Com es pot veure en el vídeo, molt d’afecte se li té a un elefant, amb la seua gran trompa, que també ha sigut indultat, uns alumnes amb un gratacel en les seues mans corren amb ell,…. S’haurà d’habilitar un bon saló per a una futura exposició del ninot.

La cremà ha estat completament controlada pel cos de bombers, els quals han estat sobrats perquè, els alumnes sufocats per la forta calor, pogueren refrescar i gaudir amb l’aigua de la mànega. A mi, també em va arribar el refresc.

Destacar que molts alumnes bé prompte van despertar i van alçar dels seus llits pensant en el dia de falles que anaven a passar en el seu col·legi. Un monument que ha sigut construït per ells i, d’alguna manera, sentien que la seua obra s’anava a cremar. Pense que important experiència per a ells, un bon exemple per a entendre el que significa la vida.

Res més eixir del casal faller, veig asseguts en el banc, quatre fallers majors, no crec que esperant xocolate estaven.

A continuació podran escoltar unes paraules de Cris Sabater i de Toni Gaspar, que acompanyen al vídeo de tot el dia de falles.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí