ELS TREBALLADORS DE L’EMPRESA FRUTAFRO REBEN MÀSCARES SOLIDÀRIES

0
1807

Un dia més, les 20 hores de cada dia del confinament, han arribat. Com no pot ser d’una altra manera, els nostres veïns i veïnes de la Vall de Segó i de tota Espanya, com tots els dies, han eixit als seus balcons, finestres,… de les seues cases per a donar una forta ovació a tots els que estan, dia a dia, lluitant directament contra un enemic molt potent, però invisible als nostres ulls, el COVID-19. Els ovacionats, plens de professionalitat i responsabilitat, reben l’ovació amb un somriure d’emoció i agraïment: l’equip sanitari, la guàrdia civil, el cos de seguretat de l’estat, l’exèrcit,… tots aquests col·lectius, no sols estan fent un sobreesforç per a triplicar-se i cuidar-nos, també necessiten ajuda psicòloga, són el col·lectiu més important de risc de contagi, hui dia més 5.500 infectats i algunes morts, viuen en un caos, però ahí estan.

Però no cal deixar arrere altres col·lectius que, arribades les 20 hores, també aplaudeixen a l’anterior col·lectiu. Molts, són ells: transports, comerços en general d’alimentació, gasolineres, llauradors, agricultors, magatzems de fruites i hortalisses, ganaders, fàbriques en general,… en definitiva, persones que no es poden quedar a casa, per tant, amb risc estan. Són necessaris per a que tot el sistema funcione, tots fan falta perquè, nosaltres, tots en general, tinguem el millor benestar possible, dins de les circumstàncies que estem.

Per tant, és molt important que el col·lectiu amb més risc de contagi, continue sentint la calor de suport de tots nosaltres, fins que es facen amb el maleït coronavirus. Però totes les persones que treballen i tenen una relació directa amb una altra persona, també necessiten la nostra calor.

De mostra, tenim una foto dels treballadors de l’empresa de cítrics Frutafro. Continuen treballant. Abans d’entrar al magatzem, es desinfecten els peus i amb la màscara en la boca; desinfecció de mans i guants; en el lloc de treball, un metre de distància entre ells i mirant-se de reüll, per si de cas; i, algun dia, quan acaba la jornada, s’ovacionen entre ells.

Davant les dificultats de l’empresa de trobar noves màscares, el projecte de fer màscares per persones voluntàries, promogut per la regidoría de sanitat de l’Ajuntament de Quart, dir que altres ajuntaments com el de Benifairó, Quartell, Sagunt, Benavites,… també s’han interessat, a fet possible que tots els seus treballadors disposen de màscares noves, realitzades per la participació ciutadana de veïns de la Vall de Segó. Saben que no estan homologades, però també saben que complicat és trobar a la venda les que reuneixen les condicions òptimes. Personal de l’hospital i ambulàncies, per exemple, protesten per no disposar de les homologades.

Responsabilitat, quedar-se a casa, força i salut a tots.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here