En la mili i portants del Crist de Quart de les Valls – any 1981

0
1682

En els últims anys li feia una visita al Crist de Quart de les Valls per al seu dia gran dins de les festes patronals. Enguany, per diverses raons, no he pogut assistir per a gravar imatges gràfiques per al record.

Però sí que veiem una fotografia del record de la festivitat del Santíssim Crist de Quart de les Valls. La fotografia és de les festes de l’any 1981. En aquells dies, les normes habituals dels diferents pobles, deien que les andes que portaven les imatges religioses més representatives del poble, les havien de portar els joves que estaven realitzant el servei militar. Si per circumstàncies, el jove que estava en la mili, no tenia permís per a gaudir les festes del seu poble, l’ajuntament intervenia en l’assumpte remetent una carta a cada caserna militar sol·licitant que li concediren permís per a aqueixos dies. Cal reconéixer que alguns comandaments militars es resistien però, en general, els joves gaudien de les festes del seu poble, a més de portar el anda.

En la fotografia podem veure a sis joves, veïns de Quart de les Valls, que es trobaven en el servei militar: José Miguel Gaspar, en cavalleria; li va enxampar el colp d’estat del 23-F, va arribar a portar un tanc pels carrers de València. Juan Palomo, en la legió; vingue sense la cabra. Manolo Bonachera, músic a Melilla. Genaro i Teo Fort, en la marina. I Vicente Guillem, no tinc informació. Aquests joves van ser els que van portar al Crist pels seus carrers. Com podem observar, la diferència d’altura entre ells és a considerar; els més alts van acabar per a massatges i sauna, els baixets, els més hàbils, xiulant van acabar.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí