FAURA APROVA LA TAXA PER COBRAR A LES EMPRESES ELÈCTRIQUES PER LES LÍNIES D’ALTA TENSIÓ

0
595

El Ple de setembre també ha aprovat un reglament sobre l’ús de les instal•lacions esportives

El Ple de setembre ha aprovat per unanimitat l’ordenança per cobrar a les empreses del sector elèctric una taxa per les línies d’alta tensió que travessen el poble, després d’haver-ho intentat en altres ocasions sense èxit en haver estat reclamada per les empreses elèctriques. Però, a partir de l’1 de gener de 2021 l’Ajuntament de Faura liquidarà una
taxa per l’ús del domini públic a través d’instal•lacions sobre el sòl, subsòl o vol municipal, gràcies al fet que el Tribunal Suprem ha dictat nombroses sentències a favor de les administracions locals, creant jurisprudència i donant validesa a la seua aplicació.

En la mateixa sessió plenària s’ha aprovat per unanimitat el Reglament de les instal•lacions esportives municipals de Faura. Es tracta d’una sèrie de normes desenvolupades per l’Ajuntament que serviran, d’una part per a garantir els drets de les persones usuàries de les instal•lacions esportives municipals i, d’una altra, per a fixar les necessàries obligacions o deures d’estes amb el personal, amb les altres persones usuàries o amb el mateix equipament esportiu.

REOBERTURA DEL PUNT DE VIGILÀNCIA DEL PICAIO
També s’ha aprovat per unanimitat una proposta d’Alcaldia per exigir a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i a la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals que reòbriga el punt de vigilància forestal ubicat a la muntanya del Picaio, al terme municipal d’Algímia d’Alfara, que va tancar l’any 2018. D’esta manera es dóna suport a l’Ajuntament d’eixa localitat, que també està treballant perquè torne a funcionar eixe observatori per a la prevenció d’incendis forestals.

La instal•lació va ser tancada al•legant que altres observatoris cobrien les zones de vigilància d’este, però un informe redactat per tècnics forestals el mateix any del seu tancament contradeia la decisió, indicant que el punt del Picaio és fonamental per a la prevenció d’incendis a la comarca de El Camp de Morvedre, al Parc Natural la Serra Calderona i termes municipals de localitats de l’Alt Palància, com Sogorb.

CONVENI AMB L’EPSAR I COMPTE GENERAL
En altres punts de l’ordre del dia, el Ple ha aprovat, d’una banda, el Compte General corresponent a l’exercici 2019, amb el vot a favor de tots els grups polítics i, d’altra banda, una proposta d’urgència presentada per l’Alcaldia de pròrroga per dos anys del conveni per a l’abastiment d’aigua potable amb l’EPSAR (Entitat de Sanejament d’Aigües), tal com faran la resta de pobles de la comarca de El Camp de Morvedre, ja que venç el pròxim 2 d’octubre, amb els vots a favor del PSPV i PP, i l’abstenció de Junts per Faura.

PROPOSTES DELS GRUPS POLÍTICS
Pel que fa a les propostes dels grups municipals, Junts per Faura ha presentat una proposta sobre les presumptes il•legalitats comeses per membres de la Casa Reial, on es demana la realització d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, i que els recursos provinents de l’herència de Joan Carles de Borbó i Borbó es detinen a Sanitat, Educació i Polítiques Socials. La proposta ha sigut aprovada amb el vot a favor de Junts per Faura i del Grup Municipal Socialista, i el vot en contra del Partit Popular.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí