Hui es compleix el 80é aniversari del afusellament de Lluís Ocaña, alcalde de Faura

0
1182

Lluis Ocaña Navarro va ser afusellat el 23 d’octubre de 1940 a Paterna. Lluis va ocupar el càrrec d’Alcalde President del Consell Municipal de Faura durant la guerra civil i va militar en el Partit Socialista Obrer Espanyol.

En octubre del 2011 l’ Ajuntament de Faura li rendeix homenatge amb la col·locació d’una pedra, que du gravat el seu nom, en el Parc Mediterràni en la muntanya «La Rodana».

En gener del 2020, la familia de Lluís aconsegueix identificar les seues restes en la fosa 128 de Paterna, després d’una llarga, constant i perseverant lluita.

Hui es compleix el 80é aniversari del afusellament de Lluís Ocaña, alcalde de Faura i amb aquest video podran escoltar a la seua filla Electra, com li dona veu a la seua última carta de despedida.

En memòria de Lluís Ocaña Navarro en el 80é aniversari del seu afusellament. I en record de tots els homes i dones represaliats que defensaren les institucions democràtiques i republicanes, l’Associació Memòria Historica Quart de les Valls «EL MOLÍ», rendeix aquest homenatge.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here