La construcció del nou CEIP l’Ermita està més a prop, l’Ajuntament de Benifairó aprova la modificació del projecte

0
407

El pressupost per a la construcció de la nova escola s’incrementa un 35 per cent, passant de 4,5 milions d’euros a 6,2. La Generalitat Valenciana assumirà aquest sobrecost

El passat dilluns 8 de maig, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls va aprovar la proposta de la Conselleria d’Educació per tal d’assumir les competències per a la construcció del nou CEIP l’Ermita. “Aquesta actuació es un pas imprescindible per a poder adjudicar les obres de construcció, una volta modificat el projecte” exposa el alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco. Cal destacar que el nou projecte del CEIP l’Ermita incrementa el seu pressupost un 35 per cent i puja fins als 6,2 milions d’euros, front als 4,5 milions d’euros de l’anterior pressupost de les obres.

L’Ajuntament de Benifairó va rebre la proposta de Conselleria el passat 24 d’abril i, una volta assumida la competència per a portar endavant les obres, el següent pas serà l’adjudicació de les mateixes. Tal i com exposa l’alcalde de Benifairó, “amb aquesta actuació desbloquegem el el projecte, ja que la gran pujada de preu de totes les matèries primes ha obligat a revisar el pressupost a l’alça, per a evitar que l’adjudicació de les obres quedara deserta, ja que hauria sigut impossible trobar una empresa que executara les obres en 2023 amb preus de 2019, data d’aprovació de l’anterior projecte. De fet l’adjudicació de les aules prefabricades, necessàries per acollir als alumnes durant les obres ja va quedar deserta”. Cal destacar que les obres de construcció del nou CEIP l’Ermita seran íntegrament finançades per la Conselleria d’Educació. 

La modificació del projecte només afecta al pressupost, ja que les característiques del projecte són les mateixes. De fet, contempla la demolició de l’actual centre educatiu i la construcció d’una nova escola de més de 5.300 metres quadrats, “amb 2.000 metres quadrats de patis, zona esportiva, hort escolar i jocs infantils, a banda de sis aules de Primària i tres d’Infantil. Així  mateix, el nou centre comptarà amb diverses aules polivalents, aula d’informàtica, gimnàs i aules de reforç, entre altres espais”, exposa Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí