La reina de la Falla de Faura ha esperat 18 mesos perquè els seus ulls demostren el que tenien dins

0
659

Diumenge passat, dia 5 de setembre de 2021, ens havíem trasllat al 19 de març. Com tots sabem, les falles del 2020, no es van dur a terme per la pandèmia. Però els monuments sí que estaven en els tallers dels artistes preparats. Doncs bé, han hagut de passar 18 mesos perquè aquells monuments passen pel ritual del món de les falles, el foc.

Les falles de la comissió Falla Vila de Faura, no ha sigut una exempció i aquest diumenge han culminat el seu objectiu. Però, uns dies abans, han hagut de continuar patint el seu. L’endemà de ser plantades, ens arriba una forta tempesta amb aigua i vent i la falla gran «Tot Passarà» no pot resistir i cau a terra. La falla infantil, una lluna, aguanta perfectament el temporal i es manté dret.

Arriba el dia de passar pel foc i, segons el protocol, primer és la infantil. Doncs bé, la lluna continuava resistint, aquesta vegada, al foc. Li van haver de donar un altre axuxó perquè, al final, el foc la consumira. La falla major, va ser un cosir i cantar, des de l’encenedor de la reina que va prendre la traca, fins a l’explosió de foc de tot el monument, 10 segons. Com si estiguera cansada de tant de temps d’espera.

Esperem que aquesta mala època que estem passant i sacrifici, en tots els índoles, hagen sigut depurats sota les flames del foc faller.

A continuació poden veure un xicotet vídeo de tota la cremà, així com unes paraules del seu president Alberto.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí