La Rodana i Quémalo, estan protegits contra la processionària

0
474

L’Ajuntament realitza per tercer any consecutiu este mètode de nul impacte ambiental i respectuós amb els arbres

Després dels bons resultats obtinguts durant els dos anys anteriors, l’Ajuntament ha decidit continuar amb el tractament d’endoteràpia en més de 500 arbres dels parcs de La Rodana i Quémalo. Aquesta tècnica preventiva seveix per a reduir la incidència de la plaga de la processionària (eruga) del pi, de manera que es creen espais més segurs tant per a les persones, com per a les mascotes, donat que ambdós parcs són molt utilitzats per propietaris de gossos.

L’endoteràpia vegetal és un mètode de tractament que consisteix en injectar en el tronc de l’arbre una substància fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta, combatent les plagues i malalties sense haver de fumigar, permetent així focalitzar el tractament.

En el cas de les plagues de processionària, que són les tractades en aquest moment, poden ser problemàtiques i fins i tot perilloses, ja que, en el cas de les persones, té una alta capacitat urticant, i en el dels animals, pot arribar a ser mortal.

L’avantatge de l’endoteràpia, respecte a altres tècniques, és que es tracta d’un mètode alternatiu al fitosanitari, ràpid i net en l’aplicació. A més, cal destacar la seua persistència, ja que només precisa d’una aplicació anual. Altres avantatges de la tècnica és que és respectuosa amb l’arbrat i no contamina el medi ambient, ni els sòls i ni les aigües. A més és totalment innòcua i segura per a la salut tant de les persones com per a les espècies animals.

Observació: el vídeo no està gravat ni al parc de Quémalo ni al parc de la Rodana, només és per a ensenyar com es mou la processionària

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí