LA RUTA DE LA SALUT TORNA A FAURA

0
625

L’activitat se celebrarà a l’Espai dels Majors divendres, 14 de setembre, de 17 a 20 hores

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

El pròxim divendres, 14 de setembre, de 17 a 20 h, a l’Espai dels Majors, ens visitarà novament la Ruta de la Salut, posada en marxa per la Diputació de València. Al llarg de la jornada s’oferiran diverses xarrades, es realitzaran proves mèdiques i es desenvoluparan tallers d’exercici físic.

Aquesta és una iniciativa que es desenvolupa des de 2014 amb la col•laboració dels professionals de l’Hospital General Universitari de València, i que té com a objectiu augmentar el nivell de la salut de la població valenciana incrementant la prevenció en les patologies més habituals i millorant els coneixements en pràctiques saludables.

Les proves es classifiquen en quatre estacions. L’estació de risc cardiovascular calcula el risc de patir alguna patologia relacionada amb el cor, es pren la tensió, glucèmia i es realitzen electrocardiogrames. L’estació de neumologia inclou espirometries i cooxímetries. A l’estació de nutrició es donen consells relacionats amb aquest tema i amb l’exercici físic, i es realitzen medicions de la massa corporal i bioimpedianciometries. Per últim a l’estació d’osteoporosi es calcula la fractura òssia i s’ofereixen consells per previndre l’osteoporosi. El programa inclou, a més, una taula informativa sobre hàbits saludables.

Pel que fa a les xarrades oferides, giren al voltant de temes relacionats amb l’obesitat, la nutrició, l’exercici físic o la diabetis. També s’analitzen els factors de risc cardiovascular i com previndre un ictus o un infart. Les malalties respiratòries, l’apnea del somni, la
grip i la vacunació són altres de les qüestions sobre les que parlaran els professionals de la Ruta de la Salut en la seua visita a l’Espai dels Majors. Per últim, els assistents podran també conéixer un poc més sobre l’osteoporosi, l’artrosi i altres malalties reumatològiques i dels ossos.

La Ruta de la Salut va visitar Faura l’any 2016, quan un equip de professionals de l’Hospital General Universitari de València, de la mateixa que ho farà ara, prestà assistència ambulatòria als veïns i veïnes del municipi i oferí xarrades informatives sobre malalties com la diabetis i la hipertensió, entre unes altres.

11 de setembre de 2018

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí