L’Ajuntament de Benifairó licita el projecte de construcció del nou CEIP L’Ermita

0
483

Foto d’arxiu de Toni Sanfrancisco, alcalde de Benifairó

Conselleria invertirà, a través del Pla Edificant, 4,5 milions d’euros en la construcció del nou centre educatiu

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls va aprovar, en la sessió plenària celebrada dilluns passat 18 de novembre, la licitació del projecte de construcció del nou CEIP L’Ermita, una actuació inclosa en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, les obres suposaran la demolició de l’actual CEIP L’Ermita, la construcció d’un nou edifici i l’equipament del nou centre educatiu. En total, s’invertiran durant 2020 i 2021 un total de 4.535.988,98 euros, aportats íntegrament per la Generalitat Valenciana.

D’aquesta manera, en la sessió plenària del passat dilluns es van aprovar els tràmits per a licitar la redacció del projecte i la resta d’estudis previs a l’adjudicació de les obres. Aquestes actuacions compten amb un pressupost de 233.489,26 euros i suposen «un pas fonamental per a fer realitat la construcció d’un nou col·legi per a Benifairó de les Valls, després d’anys de gestions i reivindicacions tant de la comunitat educativa com de l’Ajuntament de Benifairó», explica l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco.

En la mateixa sessió plenària també es va aprovar la modificació del calendari d’inversions, de manera que el 2020 es destinaran a aquesta actuació un total de 966.941,18 euros, mentre que en 2021 Conselleria invertirà els 3.569.047,80 euros restants per a finalitzar la totalitat de les actuacions. Així doncs, una vegada modificat el calendari d’actuacions per necessitats de la Conselleria d’Educació, per al curs 2021/2022 el nou CEIP L’Ermita ja estarà a la disposició dels escolars del municipi. «Per a nosaltres, que el projecte seguisca el seu tràmit i no es paralitze és una bona notícia. Durant la passada legislatura hem treballat conjuntament amb la Conselleria amb la finalitat de tindre un nou col·legi en la millor ubicació possible, sense renunciar a cap equipament i sense necessitat d’allunyar el nou centre educatiu del nucli urbà. Crec que hem aconseguit el nostre objectiu”.

Cal recordar que Benifairó de les Valls va ser un dels primers municipis del Camp de Morvedre a adherir-se al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Aquest pla estableix que l’Ajuntament de Benifairó s’encarregarà de la redacció del projecte, la licitació i l’adjudicació de les obres del nou col·legi, que posteriorment la Conselleria finançarà. “Això suposa una important agilització dels tràmits, que es tradueix en què en menys de dos anys Benifairó de les Valls tindrà una nova escola. Estem molt satisfets de la resposta rebuda per part de Conselleria, ja que per fi hem aconseguit fer un pas definitiu per a fer realitat una de les demandes més importants del nostre municipi”, conclou Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here