L’AJUNTAMENT DE FAURA ANIMA ALS VEÏNS A APORTAR IDEES PER AL PROCÉS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

0
618

El període de consulta per recollir propostes finalitza el 29 de novembre  

Amb l’objectiu de fomentar la implicació de la ciutadania en els assumptes públics, incrementar la qualitat democràtica de les institucions públiques i millorar la gestió local, l’Ajuntament ha posat en marxa per sisena vegada els pressupostos participatius. Tanmateix, el Govern local, interessat en que cada vegada siguen més les persones que facen propostes, ha rellançat aquesta eina amb novetats que busquen facilitar l’aportació de suggeriments en inversions municipals. En eixe sentit, s’ha creat un formulari molt més senzill i àgil que permet als veïns i veïnes empadronades en Faura i majors de 16 anys, aportar les seues idees de cara a la confecció dels comptes generals municipals del pròxim any.

Per presentar la seua proposta, el veïnat només ha d’entrar a www.fauradigital.es/participacio, identificar-se amb nom, cognoms, DNI i correu electrònic i descriure la seua proposta.

A mesura que es vagen fent aportacions, es crearà un llistat en la part inferior de la pàgina. De manera que els i les usuàries també podran llegir totes les idees presentades fins al moment.

Aquest procés consultiu, recollit en la Carta de Participació Ciutadana des de l’any 2016, permet que la ciutadania decidisca una part de les inversions municipals. Així, durant la fase de preparació del pressupost i abans de la seua aprovació, l’Ajuntament obri un període de consulta i recollida de propostes ciutadanes. En aquesta ocasió, eixe període finalitzarà el pròxim 29 de novembre.

Tal com establix l’article 49 de la Carta, les propostes d’inversió han de referir-se a obra nova, reparació o modificació de les existents o a adquisició de béns o equipaments municipals. A més, han de ser concretes, avaluables econòmicament i viables jurídicament i tècnicament. La probabilitat d’executar les propostes serà estudiada pels serveis tècnics de l’Ajuntament, que redactaran un informe sobre la seua viabilitat jurídica i tècnica i faran una valoració econòmica.

L’Ajuntament anima a participar a tot el veïnat per crear entre tots i totes la Faura que volem.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí