L’AJUNTAMENT DE FAURA COL•LABORA EN UN NOVEDÓS PROJECTE DE DANSA CONTEMPORÀNIA AL  CEIP SANT VICENT FERRER

0
405

36 estudiants de Sisé de Primària participen en la creació i posada en escena de la seua particular «Odissea»

L’Ajuntament de Faura aposta una vegada més per les arts com una de les bases fonamentals de l’educació i ho fa, novament, col•laborant amb el CEIP Sant Vicent Ferrer en una activitat extraescolar. En aquesta ocasió, la institució municipal ha decidit col•laborar en el desenvolupament d’una iniciativa que té com a principal protagonista la
dansa contemporània i la creació d’un espectacle que utilitza una de les obres clau del poeta grec Homer, «L’Odissea».

Sota la direcció del ballarí, Alexsandro Guerra, i amb la participació del també ballarí i veí de Faura, Pere Bodí, un total de 36 estudiants del CEIP Sant Vicent Ferrer faran la seua versió d’aquest poema èpic, creant no solament la coreografia, sinó també la posada en escena i l’escenografia. L’espectacle es representarà divendres, 17 de maig, a les 21:30 hores, al pavelló multiusos de Faura.

La regidora de Cultura, Consol Duran, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament «perquè les arts estiguen presents en la formació des dels primers anys d’escola». «Ara hem decidit col•laborar en aquest interessant projecte de dansa contemporània que ajuda el més joves a expressar-se mitjançant la música i el ball, a treballar l’expressió corporal i els sentiments, a conéixer un clàssic de la literatura i a participar en la creació d’un espectacle des de diferents vessants». «En definitiva -ha apuntat-, es tracta d’una activitat molt completa amb múltiples beneficis per als estudiants».

Duran ha incidit en que «per a portar endavant aquesta iniciativa ha sigut fonamental no solament la implicació de l’Ajuntament, sinó també la del CEIP Sant Vicent Ferrer». Així ha agraït els esforços que li han dedicat especialment els tutors de cadascuna de les classes i l’equip directiu del centre escolar.

Pel que fa als decorats d’aquesta «Odissea», l’alumnat també mostrarà la seua capacitat creativa reutilitzant diversos materials, de manera que també el reciclatge tindrà lloc en aquest espectacle.

Duran ha recordat que no és la primera vegada que l’Ajuntament dona suport a una iniciativa d’aquestes característiques, ja que des de fa quatre anys subvenciona una activitat extraescolar de teatre al mateix centre. «Volem continuar fent un esforç per aquest taller, ja que el teatre, adaptat a cadascuna de les fases escolars, aporta beneficis tant
en l’aspecte social com en el cultural», ha subratllat.

14 de maig de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí