L’AJUNTAMENT DE FAURA DONA L’ÚLTIM ADÉU A LLUIS OCAÑA

0
684

La Corporació celebrarà aquest dissabte un homenatge a qui va ser alcalde de Faura durant la Guerra Civil amb el trasllat de les seues restes al cementeri municipal

21 d’octubre de 2021

El 23 d’octubre de 2020 es compliren 80 anys de l’afusellament de Lluís Ocaña Navarro, alcalde-president del Consell Municipal de Faura durant la Guerra Civil, però la COVID-19 i la situació derivada de la pandèmia va marcar l’acte de record que es va organitzar des de l’Ajuntament, caracteritzat per l’emotivitat i l’intimisme, molt allunyat de la celebració multitudinària que mereixia. Hui, un any després i amb el descens de les restriccions sanitàries, l’Ajuntament ha organitzat un homenatge per celebrar el 81 aniversari del seu afusellament, el mateix dia en què va ocòrrer, i per traslladar les seues restes al cementeri municipal, després que la família poguera recuperar-les de la fosa 128 de Paterna. Es tanca així el cercle per a un dels protagonistes de la història recent de Faura.

Així, el pròxim dissabte, 23 d’octubre, Lluis Ocaña tornarà al seu poble per descansar on li pertoca, rebent el digne soterrament que no havia pogut tindre. L’acte començarà a les 16:00 hores, amb una recepció institucional a l’ajuntament, on hi haurà disponible un llibre de condol perquè tothom puga destinar-li unes últimes paraules de record. Posteriorment, la comitiva es traslladarà al cementeri municipal, on, a les 18:00 hores, tindrà lloc el soterrament d’aquest alcalde socialista i republicà que va morir per defensar les seues idees i els drets fonamentals, tal com recorda la placa commemorativa que l’Ajuntament va col·locar en el seu honor al Bosc Mediterrani l’any 2011.

La recuperació de les seues restes per part de la família ha pogut materialitzar-se gràcies als seus esforços incansables, a la Plataforma d’Associacions de Familiars de Víctimes del Franquisme de les fosses comunes de Paterna, que ha col·laborat en tot el procés al llarg d’aquestos anys, i al treball que està desenvolupant el Departament de Memòria Històrica de la Diputació de València, que ha promogut l’obertura de fosses comunes i la devolució de restes als familiars dels represaliats pel franquisme.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí