L’AJUNTAMENT DE FAURA FA UNA INTENSA APOSTA PEL RELLANÇAMENT DEL COMERÇ LOCAL

0
629

El Govern Local ha dissenyat una completa campanya de promoció multiplataforma sota el lema «Compra en Faura. Invertix en Futur»

La vida torna als carrers després d’uns mesos de silenci quasi absolut. Uns mesos que han suposat la interrupció de l’activitat econòmica i que han perjudicat greument el comerç local, un sector que ja travessava una difícil situació amb l’auge dels grans centres comercials i les plataformes de compra en línia. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Faura ha centrat els seus esforços durant aquesta tornada a la normalitat en donar suport al xicotet comerç amb la posada en marxa d’una campanya de promoció que es difondrà online, però també a través d’altres accions que tindran lloc a peu de carrer, sense oblidar diferents accions encaminades a incentivar el consum local amb el sorteig de vals de compra entre la població.

Així, amb l’objectiu de donar al comerç de Faura més visibilitat i presència entre la ciutadania, l’Ajuntament ha articulat una campanya de comunicació multiplataforma, composta de diverses fases, que utilitzarà els canals digitals i físics per a transmetre missatges inspiradors i convidar a la reflexió de la ciutadania sobre el sentit positiu del comerç local i la necessitat de comprar a Faura. Tot acompanyat d’una imatge de marca creada per a l’ocasió amb el nom «Comerços i empreses de Faura» i sota el lema «Compra en Faura. Invertix en FuTUr», de manera que es configure com a element distintiu d’aquest sector.

La marca és la síntesi formal d’uns símbols amb doble lectura amb marcat caràcter humà. Es tracta, per una banda, d’una persona somrient que porta una bossa, el que representa la satisfacció i el resultat positiu de la compra local i, per una altra, la qualitat i satisfacció de la persona venedora. L’eslògan “Compra a Faura, inverteix en FuTUr” pretén conscienciar del valor positiu d’invertir en el comerç de proximitat. El fet que la paraula «TU» estiga en majúscula és un element més destinat a cridar l’atenció del receptor del missatge.

«Més vida al carrer», «Més temps per a tu», «Més qualitat», «Més futur», «Més poble» són els eslògans que acompanyen diferents imatges i que s’utilitzaran com a suport en format lona, gran format (vinils) i digital (imatges per a whatsapp, xarxes socials i web). Precisament, les xarxes socials de l’Ajuntament han sigut les primeres a difondre la campanya. Els perfils de la institució en Facebook, Twitter i Instagram han servit per a promocionar diversos espots i fer-los arribar a una bona part dels clients habituals i potencials.

Els missatges intenten abastar tots els aspectes positius del comerç de proximitat i la seua relació amb la persona individual i col•lectiva.  En definitiva, s’ha transmés que el comerç local, el comerç de Faura, és més que una simple transacció comercial. És part important d’un estil de vida amable i sostenible amb efectes positius a tots els nivells per a la societat i, en conseqüència, per a Faura com a poble que mira amb il•lusió al futur. Un futur que passa per tindre una activitat econòmica habitual al carrer.

L’última acció promocional difosa en les xarxes socials ha sigut el llançament d’un concurs a través de Facebook per al sorteig de sis vals de compra per valor de 50 euros cadascun. Les persones que vulguen participar han de donar m’agrada tant al perfil de l’Ajuntament com a la publicació del concurs, compartir-la en els seus perfils, mencionar a una persona i deixar un comentari explicant per què els agrada comprar a Faura.

Si la primera fase s’ha dut a terme a través de les xarxes socials, en una segona fase l’àmbit d’aplicació es produirà fora de la xarxa. D’aquesta manera, com un element més d’aquesta campanya multiplataforma, se situaran per diversos carrers de Faura vinils amb forma de fletxa retolats a l’interior amb els diferents eslògans de la campanya. L’Ajuntament també distribuirà entre els comerços diversos adhesius amb la marca i les imatges de la campanya per tal que siguen visibles des dels locals comercials.

SUPORT TAMBÉ DURANT EL CONFINAMENT

Ja durant el mes d’abril, quan l’estat d’alarma portà la població al confinament més estricte, l’Ajuntament va emprendre diverses accions tant als seus perfils socials com a la seua pàgina web per tal que el comerç local continuara estant present. Així, a més de buscar noves opcions d’oci per al veïnat, el Govern local llançà diferents concursos per ajudar el comerç de proximitat amb diferents sortejos de vals de compra entre les persones participants que tindran lloc abans del 15 de juliol.

Sota el nom «Fem de botiguers/es», l’Ajuntament animà els més menuts a dibuixar un dels comerços del poble, fent d’aquesta manera un homenatge als professionals de les panaderies, carnisseries, perruqueries i resta de locals comercials de Faura. Fins al 30 d’abril, els participants enviaren una foto de les seues creacions a través del perfil de
l’Ajuntament en les diferents xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) o del servei de WhatsApp (al telèfon 672 770 762).

Per la seua banda, un concurs de microcontes, “Sobrevolant Faura”, instà els veïns i veïnes de qualsevol edat a escriure un text de temàtica lliure d’un màxim de 500 paraules, en castellà o valencià. Amb totes les obres rebudes, una per participant, l’Ajuntament publicarà en breu un llibre digital i els o les participants també entraran en el sorteig de vals de compra per a gastar a Faura.

L’última de les accions, duran el confinament, va ser la vinculada a la Volta a peu Vila de Faura- Memorial Héctor Forner. Enguany, per la situació d’estat d’alarma es va fer una edició especial apta per a tots els i les veïnes de Faura, ja que l’Ajuntament va dissenyar distintes rutes i distàncies que podien fer corrent o caminant. Aquelles persones que hi van participar entraran en un sorteig de xecs de compra en els comerços del poble.

3 de juliol de 2020

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí