L’AJUNTAMENT DE FAURA INICIA UN NOU TRACTAMENT D’ENDOTERÀPIA A UNS 550 PINS DELS PARCS DE QUÉMALO I LA RODANA

0
653

La tècnica donà uns resultats molt satisfactoris l’any passat en reduir la presència de la processionària

Vistos els bons resultats que donà l’endoteràpia practicada durant l’any passat a uns 550 pins del parc de Quémalo i al parc de La Rodana, l’Ajuntament ha tornat a iniciar aquest tractament per tal de previndre i controlar la plaga de la processionària (eruga) del pi que genera alarma entre la població per la capacitat urticant tant per a les persones com per a les mascotes. En estes últimes, el contacte potser mortal.

Este tractament preventiu, amb el que l’Ajuntament espera reduir la incidència de la plaga de la processionària del pi, el realitzarà l’empresa Paimed en els parcs de Quémalo i La Rodana, dos espais molt concorreguts per xiquets i xiquetes en haver-hi zones de joc i també per animals de companyia, donat que al primer d’ells hi ha un parc de gossos.

Observació: el vídeo no està gravat ni al parc de Quémalo ni al parc de la Rodana, només és per a ensenyar com es mou la processionària

L’endoteràpia vegetal és un mètode de tractament que consisteix en injectar en el tronc de l’arbre una substància fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta, combatent les plagues i malalties sense haver de fumigar, permetent així focalitzar el tractament.

L’avantatge de l’endoteràpia, respecte a altres tècniques, és que es tracta d’un mètode alternatiu al fitosanitari, ràpid i nét en l’aplicació, de gran persistència, ja que només precisa d’una aplicació anual, respectuós amb l’arbrat i no contamina el medi ambient, ni els sòls i ni les aigües. A més és totalment innòcua i segura per a la salut tant de les persones com per a les espècies animals.

21 de desembre de 2021

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí