L’AJUNTAMENT DE FAURA REBAIXA L’IBI FINS AL 0,57%

0
401

Durant un Ple extraordinari també s’han aprovat diverses bonificacions de taxes per la instal·lació de plaques solars a habitatges residencials

L’Ajuntament ha acordat, per unanimitat, una nova abaixada de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per seguir reduint l’impacte de la revisió cadastral que es va fer el 2013. Segons la decisió adoptada durant la celebració d’un Ple extraordinari, per a l’any 2022 el tipus impositiu passarà del 0,59% al 0,57%.

Com a novetat, l’Ordenança Fiscal reguladora de l’IBI aprovada inclou una bonificació del 25% per a aquells béns immobles d’ús residencial on s’hagen instal·lat plaques solars d’autoconsum, sempre que la instal·lació haja sigut realitzada voluntàriament i no per obligacions relacionades con la normativa vigente. Aquesta nova disposició forma part de les iniciatives que està portant a terme l’Ajuntament per convertir a Faura en un municipi més sostenible.

BONIFICACIÓ DEL 95% DE L’ICIO

En un altre punt de l’orde del dia s’ha aprovat una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), on s’apunta una bonificació del 95% per a les construccions, instal·lacions o obres necessàries per a la incorporació de plaques solars, sempre que s’incloguen colectors que disposen de l’homologació de l’Administració competen i obtinguen la llicència municipal corresponent.

Com en el cas de la nova bonificació inclosa en l’IBI, la rebaixa de l’ICIO també promou l’ús de les energies renovables amb l’objectiu de fer de Faura un poble més compromés amb el medi ambient. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA REGULADORA DEL MERCAT

També ha sigut portada al ple una moció per a modificar l’ordenança municipal reguladora de l’exercici de la venda no sedentària i adaptar-la per a un millor i correcte desenvolupament. Algunes de les modificacions naixen arran de la situació provocada per la pandèmia, com per exemple que per causa d’interés general es pot traslladar el mercat, ampliar-ho, reduir-ho o inclús suspendre’l. O també que les autoritzacions poden ser suspeses temporalment per raó d’obres a la via pública o en els serveis, tràfic o altres causes d’interés públic o força major.

L’ordenança també estableix que el mercat sols se celebrarà els dimarts, en horari de 8:30 a 13 hores i que està prohibida la venda “top manta”, però es permeten els articles que siguen imitacions i no còpies exactes de la marca o de l’obra literària o artística. La moció ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí