L’AJUNTAMENT DE FAURA ORGANITZA DOS NOUS CONCURSOS I UNA NOVA MANUALITAT DURANT EL CONFINAMENT

0
370

Els participants deuran presentar fins al 30 d’abril un microconte o un dibuix que entraran en el sorteig de vals de compra per al comerç local

Continuant amb l’objectiu que la població trobe diversos entreteniments durant el confinament, l’Ajuntament de Faura aposta ara pel dibuix, la literatura i les manualitats. Aíxi, ha llançat els concursos «fem de botiguers/res»  «sobrevolant Faura» i una manualitat amb motiu del Dia del Llibre. Hui, a més, incidint en esta mateixa celebració es llançarà
un joc de mots encreuats de temàtica literària, que activarà les neurones de qui tracte de resoldre-ho. Però, a més de buscar noves opcions d’oci per al veïnat, les iniciatives també serviran per ajudar el comerç local, un dels grans afectats per la crisi del coronavirus, ja que entre els participants dels dos concursos se sortejaran vals de compra per a gastar en les botigues del poble.

Sota el nom «fem de botiguers/es», l’Ajuntament anima els més menuts a dibuixar un dels comerços del poble, fent d’aquesta manera un homenatge als professionals de les panaderies, carnisseries, perruqueries i resta de locals comercials de Faura. Fins al 30 d’abril, els participants deuran enviar una foto de les seues creacions a través del perfil de l’Ajuntament en les diferents xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) o del servei de WhatsApp (al telèfon 672 770 762) i hauran de conservar el dibuix original.

Per la seua banda, el concurs de microcontes, que també finalitzarà el dia 30 d’abril, insta els veïns i veïnes de qualsevol edat a escriure un text de temàtica lliure d’un màxim de 500 paraules, en castellà o valencià. Amb totes les obres rebudes, una per participant, l’Ajuntament editarà un llibre digital. En aquest cas, també s’inclourà els noms dels autors/res en el sorteig de vals de compra per al comerç local.

Pel que fa al Dia del Llibre, que celebrem hui, l’Ajuntament ha proposat que es dibuixe i es col•loque en els balcons i finestres un test amb flors amb el nom del títol d’un llibre o un passatge. La iniciativa és una més de les organitzades dins de «Viu la Biblio», la programació de la biblioteca municipal de Faura.

UN CONFINAMENT PLE D’ACTIVITATS

Durant el confinament, l’Ajuntament no ha deixat de buscar i posar en marxa diverses iniciatives per a totes les edats, entretenint la població amb literatura, disfressos o exercici físic. L’última ha sigut un particular joc de l’oca, on les caselles del tauler mostren llocs destacats del poble, com La Canaleta, la Casa Gran, la plaça d’Almorig, La Rodana o el llavaner. Així, les regles del joc s’han adequat a esta oca faurera.

Així, amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que se celebrà el 2 d’abril, i dins de les activitats de «Viu la Biblio», es demanà als més menuts que es disfressessen recreant una escena del seu conte favorit i que enviaren una fotografia indicant el nom del llibre al que feien referència. Una proposta lúdica que, a més, buscava incentivar l’hàbit lector entre els xiquets i joves.

D’altra banda, amb motiu del Dia de la Poesia, el passat 21 de març, l’Ajuntament va proposar a la seua població que desenvolupara la seua creativitat literària amb una sèrie de paraules que devien incloure en una poesia.

L’activitat física ha sigut un altre dels temes sobre els que l’Ajuntament ha preparat i difós informació, conscient dels beneficis que té tant per al cos com per a la ment la realització d’exercici a qualsevol edat.

23 d’abril de 2020

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí