L’AJUNTAMENT DE FAURA POSA EN MARXA UN PROGRAMA DE CONTROL DE LES COLÒNIES FELINES

0
911

El pla d’actuació front a la proliferació de gats disposarà d’un cos de voluntaris que col•laborarà en la cura dels animals

L’Ajuntament de Faura controlarà la presència de gats en les zones urbanes del municipi amb el protocol CES, que es basa en la captura, esterilització i solta dels animals. L’objectiu d’aquest pla, que ha sigut acordat en Junta de Govern, és minimitzar les molèsties que puguen produir les colònies felines al veïnat, reduir els riscos sanitaris, evitar la superpoblació i millorar la qualitat de vida dels animals. En definitiva, que la presència de gats en l’entorn urbà es desenvolupe d’una manera harmònica entre el benestar animal i la convivència ciutadana.

El protocol CES, que serà el que s’aplique per dur a terme aquesta iniciativa, és la solució avalada per nombrosos treballs d’investigació i suposa una bona política de control de la població felina, des del punt de vista de la salut pública i del benestar de l’animal.

La proposta d’actuació front als gats ha vingut motivada per la detecció d’una major presència d’aquestos animals en certes zones del poble, com ara el parc de La Canaleta, el de La Rodana i la plaça d’Almorig. Tanmateix, s’ha tingut en compte a l’hora de proposar les acciones que es van a escometre que les colònies felines són un factor positiu en
l’entorn urbà, donat que afavoreixen el control ecològic de plagues de rosegadors o insectes.

Les poblacions de gats registrades en el programa estaran protegides i controlades per l’ajuntament, pel que se demanarà a la ciutadania una actitud de respecte cap als animals, evitant molestar-los. A més, se sol•licitarà que no els subministren cap aliment.

Un altre pas que adoptarà l’Ajuntament de Faura amb la intenció de controlar d’una manera efectiva les colònies felines serà la creació d’un cos de voluntaris que col•laboren en aquesta tasca.

Les persones interessades podran cuidar dels membres d’aquestes colònies i participar en el desenvolupament del protocol CES, treballant de manera altruista per protegir els animals i contribuint al seu benestar.

29 de maig de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí