LES BOSSES PER ALS EXCREMENTS DE LES MASCOTES DELS DISPENSADORS DE FAURA SERAN BIODEGRADABLES

0
576

L’Ajuntament de Faura mostra el seu compromís pel medi ambient impulsant una nova mesura per contribuir a la reducció de l’ús del plàstic

Els dispensadors de bosses de plàstic per a excrements de gossos contindran en breu bosses compostables, en lloc de les habituals bosses de plàstic. L’Ajuntament ha adquirit ja una primera partida d’aquest producte, de manera que, en el moment que els dispensadors esgoten les bosses de plàstic, aniran reemplaçant-se per les noves, menys contaminants i més respectuoses amb el medi ambient. No hem d’oblidar que el plàstic, que ja inunda els nostres oceans i que està acabant amb la biodiversitat marina, tarda centenars d’anys en descompondre’s en el medi ambient, fins a 1.000 anys, segons el tipus de plàstic.

L’Ajuntament haurà d’afrontar una major despesa per tal d’adquirir aquestes bosses, però la protecció del medi ambient i la lluita contra la perniciosa invasió dels plàstics és prioritària. Així, s’ha apostat per donar un pas més en l’aposta per un desenvolupament sostenible, que ha de passar irremediablement per la reducció de l’ús del plàstic. En el cas de les bosses compostables, els polímers amb els quals es fabriquen els polietilens se substitueixen per recursos naturals, normalment fècula de creïlla o midó de dacsa. Per això es poden transformar en compost i es descomponen molt més ràpidament que el plàstic habitual.

Des de l’Ajuntament, s’ha volgut agrair novament a tos els veïns i veïnes que fan ús d’aquestos dispensadors de bosses, ja que amb el seu gest contribueixen a mantindre Faura neta, amb una actitud responsable i cívica. Encara queda molt per fer, però conscienciar els propietaris de gossos que la seua mascota és la seua responsabilitat és el primer pas.

No és esta l’única mesura que el Consistori ha posat en marxa per tal de contribuir a una adequada convivència entre mascotes i veïns, també ha posat a disposició dels propietaris de gossos botelles per tal de netejar les miccions dels animals. Tota aquella persona que ja tinga censada la seua mascota a l’Ajuntament pot passar a recollir-la i, si l’animal és nou en el poble, en el moment de censar-ho, se li facilitarà la botella al propietari.

Per últim, també s’està fent entrega de portarotllos que permet que tota aquella persona que utilitza les seus pròpies bosses, puga dur-les còmodament cada vegada que ix a passejar amb la seua mascota.

UNA INICIATIVA MÈS PER REDUÏR L’ÚS DEL PLÀSTIC
El canvi de bosses de plàstic per biodegradables és una nova mesura que enceta l’Ajuntament per reduïr l’ús del plàstic i que se suma a altres que ja ha posat en marxa. Així, el Govern municipal també mostra el seu compromís per la protecció del planeta en cadascun dels actes que organitza, on s’han substituït els productes de plàstic com ara coberts i gots, per les seues versions en fusta, en el cas dels coberts, i de paper, en el cas del gots.

11 d’octubre de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí