Les obres de millora de la xarxa d’abastiment d’aigua potable a l’avinguda Les Valls de Benifairó ja han començat

0
233

Aquestes obres suposen la instal.lació d’un anell d’alta pressió que assegure un cabal uniforme i amb la mateixa pressió en tota la zona

Aquesta mateixa setmana han començat en Benifairó les obres de millora de la xarxa d’abastiment d’aigua potable a l’avinguda Les Valls del municipi. Aquesta actuació consistix en la instal.lació d’un anell d’alta pressió en aquesta zona de la xarxa de proveïment d’aigua potable, amb la finalitat d’aconseguir un cabal uniforme d’aigua i amb la mateixa pressió en tota aquesta zona del municipi. Una volta finalitzades les obres “acabarem amb les baixades i pujades de pressió de l’aigua, evitant d’aquesta manera avaries i millorant el servei en una ampla zona de Benifairó”, exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco.

Les obres estan sent executades per l’empresa especialitzada Aigües de València, que és la concessionària des de 2019 de la gestió de l’aigua potable del municipi. Aquesta actuació és una de les obres incloses al plec de condicions de l’adjudicació del servei. En concret, l’empresa concessionària es va comprometre a invertir un total de 354.498,60 euros en tres actuacions per a millorar de forma considerable la xarxa de proveïment d’aigua potable de Benifairó.

Les altres dos actuacions, que Aigües de València durà a terme pròximament, seran, per una banda, la sectorització de la xarxa, “amb la finalitat de dividir l’esmentada xarxa en diverses zones, instal.lant comptadors de secció i facilitant, d’esta manera la localització d’incidències i la realització de talls selectius en la xarxa, per a reparar les avaries el més prompte possible i amb les menors molèsties per als usuaris i usuàries”, explica Toni Sanfrancisco.

La tercera i més important de les actuacions, suposarà la renovació dels comptadors d’aigua en el 40 per cent de les vivendes de Benifairó, instal.lant comptadors d’aigua intel.ligents. La renovació al 60 per cent restant de les vivendes es durà a terme amb una subvenció de la Diputació de València, dins del Pla Reacciona, que ja ha sigut concedida a l’Ajuntament de Benifairó de Les Valls. Tal i com exposa l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco, “els comptadors d’aigua intel.ligents ajuden a identificar i corregir problemes de fuites o desaprofitament d’aigua, cosa que pot reduir significativament els costos d’aigua i energia. A més, aquestos dispositius tenen la capacitat de proporcionar informació en temps real sobre el consum d’aigua, fet que ajudarà els consumidors a controlar i reduir el seu consum d’aigua. La seua instal.lació en la totalitat de les vivendes de Benifairó suposarà una gran millora per la gestió i l’abastiment de l’aigua al nostre municipi”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí