LES VARETES DEL RELLOTGE DEL CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA DE FAURA, TORNEN A FUNCIONAR

0
574

El rellotge del campanar de l’església de Faura, ha tornat a assenyalar les hores després d’estar les seues varetes parades durant diverses dècades. Anteriorment, les campanes sí que sonaven indicant les hores corresponents, però el rellotge no marcava les hores. Les agulles es van quedar parades, sempre, assenyalant les sis hores i trenta-dos minuts.

El rellotge, com els rellotges de la majoria de totes les esglésies, de totes les localitats, són de propietat de l’ajuntament corresponent, per tant, la reparació del rellotge de l’església de Fauraha ha sigut a càrrec de l’ajuntament.

Ja fa bastants dècades, l’agutzil del poble, s’encarregava del manteniment i de donar-li corda, com als rellotges de paret. Recorde amb nostàlgia, primer l’oncle Miquel i després l’oncle Vicent, els dos últims agutzils de Faura, estaven pendents que el rellotge funcionara ben fi, amb la seua botelleta d’oli anaven.

Una vegada arribat el rector Josep Martínez per l’any 1980, i al poc temps d’estar a Faura, va donar instruccions per a automatitzar el rellotge. En aquells dies, l’agutzil Vicent, va deixar d’atendre el rellotge. Poc temps va durar la corda automàtica i el rellotge es va parar a les 6 hores, 32 minuts. No va haver-hi acord entre rector i ajuntament per a la seua reparació, us podeu imaginar el perquè; uns 38 anys parat ha estat.

Res més finalitzar el confinament pel Covid-19, l’Ajuntament de Faura ha enviat a una empresa especialista en rellotges de campanar, perquè les agulles tornen a rodar. D’aquesta manera, les agulles del rellotge, que reben impulsos elèctrics, minut a minut, connectades amb el regulador digital del temple, assenyalen als veïns, vianants i transeünts l’hora correcta.

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí