PROPOSTES DE JUNTS PER FAURA PEL PLE DE JULIOL

0
949

El pròxim 20 de juliol tindrà lloc la sessió plenària de l’Ajuntament de la vila, on es debatran un conjunt de propostes de moció presentades tant per l’equip de govern local com pel partit que encapçala l’oposició. Des de Junts per Faura continuem animant-vos a implicar-vos als quefers municipals, fiscalitzar l’Ajuntament (ço és oposició inclosa) i seguir les propostes que es debaten, s’aproven i rebutgen. Donada la situació actual de pandèmia, us encoratgem a seguir el transcurs del ple per via telemàtica, amb la retransmissió en directe que ofereix Les Valls TV.

Quant a les propostes que presentem, iniciem amb una moció que es va consensuar deixar sobre la taula en plenaris passats a conseqüència de la urgència sanitària. Aquesta no és altra que la petició de retirar títols i honors a l’antic monarca espanyol Juan Carlos I. No cal incidir en les accions faldilleres que de poca ajuda han estat per a mantenir la reputació de l’estat que representa, ni en la via d’accés a la corona que n’hipoteca el propi regnat; ara bé, la confirmació dels fraus i suborns, de l’entramat de corrupteles que tothom coneixia i ningú denunciava, superen ja l’escàndol internacional fins a tal punt que la premsa oficiosa es veu obligada a denunciar-ho. Cert és que no és cap novetat en aquesta família. Esperem que el PSOE local ens done suport per a desterrar les pestilències borbòniques ni que siga de l’organigrama oficial, desmarcant-se de la posició a Madrid, on s’han negat reiteradament a investigar-ne els afers i els han protegit a capa i espasa.

A més a més, sol·licitem s’estudie la possibilitat d’instal·lar plaques solars fotovoltaiques a espais i instal·lacions municipals. Considerem que Faura, com a municipi i col·lectiu social, ha d’acomplir amb la part que li pertoca en la cura, manteniment i preservació del medi ambient. Cal transitar, més prompte que tard, cap a l’ús complet d’energies netes i renovables i el programa que oferta la Diputació de València ne pot ser una via per a que la nostra vila comence el camí cap a la sostenibilitat energètica.

Pel que fa als guardons que la Generalitat de València atorga el 9 d’octubre amb motiu de la diada nacional, ens sumem i donem suport a la nominació del professor Vicent Alberto Gavarda Ceballán, Doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, proposat per la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià pel seu incansable treball en esclarir la veritat i documentar els afusellaments durant la nit franquista. La seua perseverança al llarg de 30 anys de publicacions d’innegable valor científic, nacional i internacional, mereix aquest reconeixement.

Finalment, presentem una nova proposta de resolució a favor i en defensa de la unitat de la llengua com a resposta a la qüestionable sentència del Tribunal Supremo de España que prohibeix als governs de València, Catalunya i les Illes comunicar-se entre ells en la llengua que consideren adient, és a dir, la nostra, la catalana, emparant-se en la suposada distinció legal entre la denominació de “valencià” i “català”, tot instant a solucionar aquest sense sentit que ja dura massa dècades. Altrament, portarem a debat proposicions de suport a la sanitat pública i l’atenció primària així com sobre la problemàtica del “cotonet de Sud-àfrica” i per a declarar Faura “municipi lliure de racisme”.

JUNTS PER FAURA

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here