Quart de les Valls celebra la setmana cultural d’abril i Sant Peregrí 2024

0
365

Una programació completa pensada per a tots els públics amb l’esperada de visitants dels pobles del voltant i de la comunitat

Amb el canvi d’horari i amb l’arribada del bon temps, el poble de Quart de les Valls iniciarà aquesta setmana la programació cultural d’abril i la tradicional festivitat que tant caracteritza al municipi, Sant Peregrí. Per a l’equip de govern serà la primera volta al cap davant de l’organització d’aquesta celebració i encara que s’han portat novetats, s’ha conservat l’essència de la festa.

El proper divendres 26 d’abril s’iniciaran les activitats que s’allargaran fins al 4 de maig. La primera d’elles serà l’activitat de teatre que tindrà lloc a les 17 h en l’Auditori Municipal. La companyia “Teatres de la Llum” arriba a Quart amb l’obra Pulgarcita. Es farà un taller per a tots els públics, fent una especial crida al públic infantil. Els i les participants faran els seues propis personatges, montaran la seua pròpia obra i després la interpretaran davant del públic.

ENTREVISTA A LARA GONZÁLEZ, ALCALDESSA DE QUART DE LES VALLS

El divendres seguirà amb el sopar popular a la Plaça del Pòpul. Es farà repartiment de mandonguilles mixtes. Durant la vesprada es cuinaran al carrer on els veïns i veïnes podran olorar el que després tastaran. En acabar, espectacle de màgia en valencià amb el Mag Hugo. Els beneficis aniran destinats a l’Associació Projecte Autisme (ASPAU), una associació que treballa en matèria de formació, sensibilització, educació, i conscienciació de l’autisme. “El poble de Quart vol col·laborar amb les diferents associacions que treballen en matèria d’igualtat i per avançar en la societat. Diverses famílies del nostre poble pretereixen a aquesta associació, i des de l’ajuntament volem servir d’altaveu per a què es conega la història i el treball incansable que hi ha darrere. És un plaer poder aportar el nostre granet d’arena, a més, la resposta tant de l’associació com del poble davant la idea de col·laborar ha sigut exemplar”.

Seguint la programació cultural, el dissabte 27 d’abril a les 18 h en la Plaça Major iniciarà la ruta històrica dirigida per Carmen Rosario, cronista municipal. “L’arquitectura del S.XX, cases burgeses” portarà als visitants a descobrir diferents llocs del municipi.  I a les 22.15 en la Plaça Sant Miquel arriba l’obra de teatre “El Primer Volver” i playback d’adults. L’activitat está organitzada per l’Associació El Codoval – Angel Asensi. Aquest serà el primer acte que es realitzarà davant la fatxada de La Casa de la Cultura, l’edifici cultural i públic que porta en obres des del passat mes d’octubre. Diumenge a les 19 h en la Plaça Sant Miquel, concert de la SJM Quart de les Valls, que a més celeberarà el seu 39 aniversari.

El dia més esperat arribarà dimecres 1 de maig, dia de Sant Peregrí, Dia Internacional del Treballador. Les activitats començaran a les 10 h amb la VI Trobada de Boixeteres on s’esperen més de 100 assistents. També hi hauran parades per comprar fil i teles. Durant el dia hi haurà diferents activitats per a tots els públics, jocs infantils i batucada a la Plaça Major. A les 11.30 h serà la benedicció dels prims, un acte simbòlic i tradicional en aquest dia. Finalment i després d’estar durant tot el matí preparant els perols de caldera, a les 14 h iniciarà el repartiment de caldera a càrrec de la Confraria de Sant Peregrí amenitzada pels Dolçainers de L’escola de Dolçainers i Tabaleters de La Vall de Segó. “Desitgem que el poble de Quart i totes les persones que ens visitaran en aquest dia gaudisquen de la programació i s’animen a passar la vesprada amb nosaltres”.

Per finalitzar la programació, el dia 4 de maig la “Penya Taurina Bou de Maig” organitza bous al carrer a partir de les 17 h, i a les 23 h l’embolada.

PROGRAMACIÓ

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí