Quart de les Valls i la població francesa de Charleval de Provence celebren el seu 20 aniversari d’agermanament

0
715

Després dels anys de pandèmia i de les seves respectives restriccions, les dues poblacions agermanades des del 2003, han tornat a trobar-se per a reprendre amb més força, l’agermanament del qual s’ha aconseguit consolidar unes fortes amistats entre els veïns que participen en l’intercanvi i unes molt bones relacions entre els dos consistoris.

La flor del taronger a l’hora de triar Quart de les Valls al poble francès de Charleval de Provence, va fer que es conegués a posteriori, vincles de veïns de la localitat de la Vall de Segó amb aquesta localitat francesa. Uns vincles que van ajudar a la consolidació de l’agermanament amb més inclinació si cap. Alguns veïns de Quart de les Valls van passar llargues estades en els anys 60, 70 i 80 treballant durant l’època de la verema i altres veïns fins i tot van néixer, van estudiar i van créixer en aquest petit poble de la provença francesa, situat entre Avinyó i Marsella.

Les dues localitats es visiten una vegada a l’any, alternant el viatge cada any la respectiva localitat. Aquesta visita de cinc dies va acompanyada d’activitats que s’organitzen des de les associacions d’agermanament amb la imprescindible ajuda institucional dels dos consistoris.

Enguany, especial pel seu 20 aniversari, els va tocar als francesos visitar Quart de les Valls des del passat 2 d’agost fins al dia 6; i entre les activitats organitzades va estar la recepció, el dimecres a les 20’30 hores, de tots els charlevalesas/esses; la visita de les Grutes de Sant Josep a La Vall d’Uixó i el conegut paisatge de l’Estany d’Almenara el dijous dia 3; el divendres dia 4 es va fer una visita guiada per Sagunt amb recepció inclosa de l’alcalde Dario Moreno a l’ajuntament, es van organitzar paelles al migdia a la Font de Quart i s’acaba la jornada sopant tots junts en la plaça San Miguel amb música «a la fresca» del grup de percussió «SoXXI»; el dissabte 5 d’agost es va regar l’olivera que es va plantar al parc del Llavaner en memòria d’aquest agermanament i que és tradició que l’aigua amb la qual es rega, sigui portada pels veïns francesos del riu «La Durance» que passa per la localitat de Charleval de Provence. A continuació els dos ajuntaments es van intercanviar regals en el saló de plens del consistori de Quart de les Valls. El 6 d’agost, prop de les 7 hores del matí, va arribar el comiat i les noves il·lusions per a començar a organitzar aquesta vegada, l’arribada de Quart de les Valls a Charleval de Provence en el 2024.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí