La plaça i carrer amb els nous rètols de caràcter femení es convertiran en punts referents en la localitat per a realitzar activitats culturals
Tira endavant la primera proposta de nom de carrers que va aportar a l’Ajuntament de Quart de les Valls l’Associació de memòria històrica «El Molí» el passat 6 de juliol, amb els noms de la diputada i feminista Clara Campoamor i la primera associació de caràcter progressista i feminista que va haver-hi en el poble de Quart de les Valls en els anys republicans, L’Ideal Femení.
ENTREVISTA A:
· Neus Ayala – Regidora de l’Ajuntament de Quart de les Valls d’Igualtat, Educació, Sanitat i Hisenda. També membre de l’Associació de Memòria Històrica Quart de les Valls «El Molí».
· Mª Carmen Fito – Membre de l’Associació de Memòria Històrica Quart de les Valls «El Molí».
· Josep Sevillá – President de l’Associació de Memòria Històrica Quart de les Valls «El Molí».
L’acte es realitzarà divendres que ve dia 23 de març, a les 18’30 hores
Amb la idea que el poble també tinga noms reconeguts de dones sense connotacions religioses i amb valors compromesos en el progrés de la societat, la proposta va tirar endavant amb els 4 vots a favor del Partit Socialista, els 2 d’Esquerra Unida i les 3 abstencions del Partit Popular. Després de diverses reunions de l’associació memorialista el Moli amb el grup socialista, una reunió amb els tres grups municipals i dos plens ordinaris, els carrers amb els nous noms haurien d’haver sigut inaugurats el passat dissabte dia 10 de març però, per pluja, es va traslladar al dia 23 de març a les 18’30 hores, sent una activitat dins del programa dels actes reivindicatius del dia de la dona treballadora que ha organitzat l’ajuntament de Quart de les Valls. L’Associació de la Memòria Històrica de Quart de les Valls participarà activament en el descobriment de les plaques fent una breu explicació dels qui eren les valentes dones del poble integrants de l’Ideal Femení, al mateix temps que llegiran dones de la citada associació el discurs de Clara Campoamor que va realitzar l’1 d’octubre de 1931 en el Congrés dels Diputats per a aconseguir el vot de la dona.
Segons el president de l’associació Josep Sevillà, aconsegueixen així un dels seus objectius emmarcats en el reconeixement d’aquesta personalitat i entitat local que consideren importants pels seus valors històrics, democràtics i d’igualtat de gènere en una societat plural com la nostra, on els noms de dones brillen per la seua absència en els pobles xicotets, sent predominants encara els de caràcter religiós i oblidant-se d’aquests personatges o entitats que han fet progressar a la societat. Emmarcant que com a societat plural que som ha d’haver-hi una equitat en els nom d’espais públics o carrers dels municipis xicotets com el nostre.
La regidora socialista i regidora d’igualtat Neus Ayala, que va recolzar la iniciativa des del primer moment, assegura que la plaça i carrer amb els nous rètols de caràcter femení, es convertiran en punts referents en la localitat per a realitzar activitats culturals juntament amb l’associació o altres associacions o entitats que promoguen els valors d’igualtat de gènere.