Quartell ens protegeix la pell amb Elena Castelló

0
601

Per continuar amb el programa de salut en positiu impulsat per l’Ajuntament de Quartell des de «Més enllà de la consulta», el divendres passat, dia 12 d’abril, la veïna de Quart de les Valls, infermera i especialista en protecció dermatològica Elena Castelló Rausell, ens ha impartit una interessantíssima xarrada sobre com cuidar-nos de la nostra pell enfront del sol amb la fotoprotecció.

A continuació podem escoltar a Elena Castelló, així com veure imatges.

PÒDCAST

VIDEO

De què ens protegeix la fotoprotecció?

La utilització d’una correcta fotoprotecció solar, no sols ens ajuda a previndre alguns dels efectes perjudicials en la nostra pell a curt termini, sinó que també ens ajuda a previndre unes altres a llarg termini, com l’envelliment prematur de la pell, les taques en la pell, i el més temut per tots, el càncer de pell.

El càncer de pell, no melanoma, és més comú entre les persones de pell blanca i la seua incidència, ha augmentat en les dues últimes. A pesar que el càncer de pell pot ocórrer en qualsevol zona del cos, és més freqüent en la cara, coll, mans i braços, llocs on l’exposició als raigs solars és major.

Què és la fotoprotecció?

És el mètode que s’utilitza per a bloquejar la incidència de les radiacions ultraviolades que penetren en la nostra pell quan ens exposem al sol.

Podem fotoprotegir-nos amb roba, ulleres solars i/o a través dels protectors solars o fotoprotectors.

La indústria farmacèutica, en les últimes dècades ha invertit en el desenvolupament d’una àmplia gamma de productes de protecció, amb diferents tipus de filtres, adaptats a cada tipus de pell.

Els filtres físics actuen reflectint la radiació solar incidida en la pell, són menys cosmètics que els químics. Els filtres químics absorbeixen l’energia de la radiació UV, transformant-la en energia no perjudicial per a la nostra pell.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí