Resultats Provisionals Eleccions Municipals Les Valls 2023

0
1471

La jornada del diumenge, 28 de maig, per a triar els nostres representants municipals per als pròxims quatre anys, va començar el dia ennuvolat, posteriorment pluja i acabar bé. Això no ha impedit que el percentatge de vots haja pujat algun punt amb referència a les anterior eleccions del 2019.

La jornada ha transcorregut amb normalitat a excepció que un veí de Benifairó col·locara la seua papereta en l’urna no estant en la llista del cens amb dret a votar. S’ha indicat una incidència a la Junta Electoral.

Encara que Faura és un feu socialista, tenia la novetat que Toni Gaspar no es presentava com a candidat i ho feia Consol Duran. Doncs bé, ha pogut mantindre la majoria absoluta, però perdent un regidor. De 7 passa a 6. Aquest regidor el suma el Partit Popular, col·locant-se amb 3. Junts per Faura es queda amb els dos que tenia. Felicitar a Consol Duran i dir que és la primera dona alcaldessa de Faura..

El panorama en Benifairó ha canviat, de la majoria absoluta que tenia el PSOE, ha perdut un regidor i es queda amb 5. El Partit Popular suma el que ha perdut el PSOE i se situa en 4. I, Junts per Benifairó, contínua amb els 2 que tenia. Amb aquest resultat, les negociacions estan servides.

A Quartell s’obria un nou panorama polític, amb el canvi de candidat de la coalició PSOE-Compromís, ara Cristina Marqués. El Partit Popular també canviava la seua candidata, en aquesta ocasió es presentava Eva Vilar. I, EUPV, continuava Lluis Molina. Una total incògnita podia ser el resultat i així ha sigut. El PSOE-Compromís ha perdut la majoria que tenia, passant dels 5 a 4 regidors. El Partit Popular suma aquest regidor i passa, també, als 4. I, EUPV, contínua amb el regidor que tenia, però amb la clau per a negociar el destí.

La veritat és que en aquestes eleccions han hagut molts canvis de candidats i Quart no ha sigut una excepció. La jove Lara González, encapçalava la llista del PSOE i ha passat de 4 a 5 regidors, mantenint la majoria absoluta que ja tenia. El Partit Popular, amb el seu nou candidat Vicent Ocaña, ha obtingut un bon resultat, passant de 2 a 4 regidors, però es queda en minoria. En aquestes eleccions EUPV, que tenia un regidor, l’ha perdut i es queda sense representació. Cal dir, que en les anteriors eleccions municipals del 2019, l’Ajuntament de Quart constava de 7 regidors i, en aquestes últimes, ha passat als 9. Felicitar a Lara González.

Per a finalitzar, a Benavites no han hagut canvis i tot segueix pràcticament igual, el Partit Popular 4 regidors i el PSOE 3. El PSOE ha obtingut pràcticament els mateixos vots i el PP ha pujat uns pocs respecte al 2019. Felicitar a Carlos Gil.

A continuació disposen de dos quadres informatius i comparatius: Eleccions del 2023 amb les del 2019.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí