Rosa Sanchis i Caudet ens parla del seu Isabel de Villena, premi ciutat de València

0
998

Entrevista realitzada a Rosa Sanchis i Caudet, filla del poble de Benifairó de les Valls i autora de la novel·la: «Isabel escrigué lo llibre». Amb aquesta novel·la ha aconseguit el premi Isabel de Villena i el de la Ciutat de València.

Sor Violant Despuig va agafar les tisores per a la cerimònia de benvinguda de les novícies, com sempre havia fet des que ocupara el càrrec d’abadessa a l’antic convent de Gandia. Tenia davant Elionor, de rostre sever però mirada dolça, una jove que amb no més de quinze anys semblava quasi una dona, gràcies a la seua alta estatura i al port aristocràtic. Veient-la agenollada davant d’ella, la germana Violant no va poder evitar imaginar-se-la vestida per a l’altar, amb un cavaller ben templat al costat. Aquell pensament li va provocar una punxada de culpa, i va imposar-se tres dies de dejú a pa i aigua, a més de dormir aquella nit sense la flassada que feia més passador el cru hivern.

Per tal d’espolsar del seu cap aquells mundans pensaments i agranar de pas la penitència que l’esperava, va agafar la llarga i llisa cabellera d’Elionor amb una mà, mentre en l’altra sostenia unes tisores ben esmolades per obra i gràcia de la infal·lible pedra de gres roig que la germana encarregada dels foguers sempre tenia a mà a la cuina del convent. Sor Violant mamprengué així un ritual ben sabut, però sempre devent-se fidelment en el pensament a les instruccions de sor Clara Gerona, que en pau descanse, la seua predecessora en el càrrec.

Millor agafar vosaltres el llibre i continuar llegint la interessant novel·la.

ENTREVISTA A ROSA SANCHIS I CAUDET

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí