Sant Pau de Benavites content haurà quedat, però els comensals, més encara

0
1019

Una vegada passada la tempesta, en aquest cas Gloria, diuen que arriba la calma. No sé si es pot considerar calma o que, a Benavites ha arribat la festivitat de Sant Pau, i no ha arribat sols, primer amb un bou pels carrers del poble i el diumenge, les tradicionals calderes.

Res més arribar a Benavites, poca gent es veu pels carrers. Una vegada arribes al casino, ràpidament entens això dels carrers buits. L’hàbil olfacte aprecia una aroma especial, de caldera és, tornes a ensumar i, és clar, són les de Javier Palasí que en plena ebullició estan.

Et dirigeixes cap al safareig, tot confirmat, Palasí amb deu calderes, per a 1.800 racions, i una cua de gent de més de cent metres, com havia de veure gent pels carrers? estaven tots allí. Habitants són al voltant dels sis-cents, fins a les 1.800 racions? veïns de tots els pobles de les Valls estaven amb la seua cassola fent cua, però, d’Almenara, La Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Benetuser,… també estaven.

Una vegada Guillermo Carrasco, capellà, ha beneït les calderes, Aparisí dona instruccions per a iniciar el repartiment de racions. Sant Pau content haurà quedat per tota la festivitat, però, els comensals, més encara. La caldera estava espectacular.

A continuació, un xicotet vídeo de la celebració.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here