S’aprova el Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals del terme municipal de Quart de les Valls

0
288

Ajuntament de Quart de les Valls, 12 febrer 2021

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, aprova el Pla local reduït de prevenció d’incendis forestals del terme municipal de Quart de les Valls. Aquest pla preventiu va ser aprovat en la sessió ordinària de data 22 de desembre del 2020.

Aquest document s’estructura en una memòria, una cartografia de les zones verdes del voltant del municipi i uns annexos. Segons establix la legislació vigent tots els municipis amb una superfície forestal han de redactar el seu corresponent pla de prevenció d’incendis. Un document oficial on es regulen les activitats i els usos susceptibles de generar un incendi forestal i es dissenyen les infraestructures de prevenció necessàries. Des de l’Ajuntament de Quart de les Valls s’han complit els requisits mínims establits en l’Ordre 30/2017, de 20 de novembre, de la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per tal d’unificar i presentar aquest projecte a Conselleria.

L’Alcalde, Néstor Albert, afirma que comptar amb aquesta guia divulgativa dota al municipi d’una planificació tant a la prevenció com a la extinció dels incendis forestals. A més, «Quart és un poble amb un gran terreny forestal i amb aquest pla volem mostrar el nostre compromís en millorar i protegir les muntanyes. Aquesta és una ferramenta fonamental i imprescindible per a combatre els efectes que aquest risc pot tindre sobre el territori i el patrimoni natural», senyala Albert.

 

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí