Sempre Plou quan no fan Escola – episodi #62 Coronació de Carlos III i Camila

0
281

Aquest divendres 5 de maig, a la nit, la casa reial britànica organitza una recepció amb motiu de la coronació de Carles III en el Palau de Buckingham, en el qual acudiran els membres de cases reials i altres convidats com a prèvia. En aquesta recepció no estaran els reis Guillem i Màxima d’Holanda a causa d’actes en el seu propi estat, però en el seu lloc acudiran la reina emèrita Beatriz d’Holanda al costat de l’hereua al tron, Amalia d’Holanda. El seu fill Harry i la seua nora Megan seran uns altres dels grans absents en aquest acte.

Camila, l’esposa del rei Carles III, no lluirà una corona nova i creada expressament per a ella, sinó una ja existent, obeint així a la sostenibilitat i eficiència que tant prediquen actualment les cases reials europees en general i el monarca britànic en particular. Així, Camila rescatarà la corona de María de Teck, besàvia del seu marit. Una creació que ella mateixa va encarregar per a la coronació del nou rei Jorge V, en 1911.

La previsió meteorològica no és molt falaguera a Londres per al gran dia de Carlos i Camila: hi haurà canvis en els plans previstos si cau un gran aiguat?

S’espera en tot cas que el clima no afecte les festivitats formals previstes entorn del servei religiós en l’abadia de Westminster, des de la processó dels reis de retorn al palau de Buckingham en el daurat carruatge d’Estat fins a la primera aparició al balcó de Carles III i Camila.

Durant la cerimònia que se celebrarà en l’abadia de Westminster, el príncep de Gal·les, de 40 anys, entregarà al monarca l’estola real i la túnica real, segons l’itinerari litúrgic oficial de la coronació publicat en la pàgina web de l’Església d’Anglaterra.

El contratemps del net de la reina Camila

Es tracta de Gus Lopes, el fill de 13 anys de la filla de l’esposa del rei, Laura, i el seu marit, Harry Lopes, que és un dels patges d’honor de la reina Camila. Ajudat pel seu germà bessó, Louis, i el seu cosí, Freddy Parker Bowles, també de 13 anys, Gus s’encarregarà de sostindre enlaire la toga de la coronació de la seua àvia –que probablement pesarà uns set quilos, com la que va lluir la reina Isabel II en 1953– mentre avança pel corredor de l’abadia de Westminster.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí