Sempre Plou quan no fan Escola – Programa #81 «El Pilar»

0
350

El programa 81 de Sempre Plou quan no fan Escola, se ha gravat el mateix dia del Pilar i de la Hispanitat. Dedicant-li el programa a aquest dia.

En el Dia de la Hispanitat es commemora el descobriment d’Amèrica, que va tindre lloc durant l’expedició que comandava el navegant Cristobal Colón. El 12 d’octubre de 1492 és una data marcada en el calendari espanyol com una gran fita històrica, ja que, sota el mandat dels Reis Catòlics, es va marcar un abans i un després al nostre país.

Al seu torn, aquesta festivitat coincideix amb la celebració de la patrona de Saragossa, la Verge del Pilar, que és al seu torn una de les patrones del país, nomenada per Joan Pau II com a patrona d’Espanya en la seua visita a la Basílica de Saragossa. D’ací ve que aquestes dates es coneguen popularment com el “pont del Pilar”. Al seu torn, la Verge de Guadalupe va ser nomenada com a Reina de la Hispanitat el 12 d’octubre de 1928 pel cardenal Pedro Segura, en presència d’Alfons XIII.

Com a data curiosa, el dia 12 d’octubre en els seus inicis no se celebrava amb tanta presència militar, ja que tenia un caràcter més cívic, com explica la Biblioteca Nacional d’Espanya. Va ser a partir de 1920, i arran de la guerra al Marroc, quan l’exèrcit d’Espanya va començar a guanyar major protagonisme.

Millor escolten el programa.

AUDIO-PODCAST

VÍDEO

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí