SUPORT ALS XICOTETS LLAURADORS VALENCIANS EN EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE FAURA

0
429

Proposta de JUNTS PER FAURA aprovada per l’ajuntament de Faura

El ple de l’Ajuntament de Faura que es va celebrar el passat dimarts 21 de desembre va aprovar per la unanimitat la proposta de Junts per Faura d’instar al Govern de l’Estat a la derogació inmediata del Reial Decret que suposa una obligació impositiva per als xicotets llauradors valencians.

Aquest text del govern espanyol fa efectiva l’obligació de pagament de quotes a la Seguretat Social com a autònoms agraris a tots els xicotets llauradors del nostre país que obtinguen ingresos per la seua activitat de producció agrària, una «autèntica aberració» en paraules del regidor valencianista José Cerezo. Aquest afegí: » Com se pot pretendre fer pagar quotes d’autònom agrari que oscilarien entre els 230 i els 250 euros al mes als xicotetes llauradors, si en ocasions els guanys del cultiu de la terra apenes cobreixen les despeses generades? Aquesta norma conduirïa a l’abandonament de l’agricultura de molts llauradors» fent insalvable la tragèdia del camp.

D’altra banda, al mateix ple es va debatre i votar el projecte del pressupost municipal per a l’any 2022. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor del PSOE i el PP i el vot en contra de Junts per Faura. En aquest punt del debat, el portaveu valencianista Domènec Garcia va explicar que votaven en contra de les xifres per què hi ha molt pocs projectes d’inversions municipals, tret d’algun asfaltat de carrers o la millora del cicle de l’aigua i es reserven la major part de les inversions anuals a anar realitzant modificacions de crèdits durant l’exercici. A més, una vegada més, no es fa una aposta clara per la participació ciutadana, sinó que es tracta aquesta d’una manera propagandística i cosmètica, sense cap recorregut polític. Afirmà què «és una falta de respecte als veïns i veïnes que han fet aportacions a través de la web habilitada a tal efecte i per tant votarem en contra del pressupost’.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí