SUSANA VIDAL, VETERINÁRIA «El gat sí pot patir la malaltia del COVID-19, però té una càrrega viral molt baixa per a contagiar a l’humà»

0
865

Una de les grans preguntes durant la pandèmia del Covid-19 ha sigut si els animals, especialment les mascotes, poden infectar-se de coronavirus i si ho poden transmetre. La setmana passada es va diagnosticar al primer animal amb el virus a Espanya, en concret un gat de nom «Negrito». El felí provenia d’una llar en el qual diferents membres de la família havien sigut diagnosticats amb Covid-19. El gat va ser traslladat a un hospital veterinari amb dificultat respiratòria, febre i insuficiència cardíaca. Va caldre practicar una eutanàsia humanitària i en la posterior necropsia se li van detectar restes del Covid-19 amb una càrrega viral molt baixa. «Negrito» va ser el sisé gat diagnosticat en el món amb coronavirus. També hi ha dos gossos a Hong Kong i diversos tigres i lleons en zoos dels Estats Units.

Quins animals són els més propensos a infectar-se de Covid-19? Segons els estudis realitzats, i així ho recull l’últim informe epidemiològic del Ministeri de Sanitat, s’han vist infeccions després d’estudis experimentals en gats i fures amb el virus en vies respiratòries. En menor intensitat es va poder veure també en gossos.

Davant totes aquestes notícies i dubtes sobre aquest tema, poden escoltar l’entrevista realitzada a Susana Vidal, veterinària.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí