Tertúlia EL CORNER «BLAY GOMIS, L’ENTRENADOR DE L’ÈXIT DEL CLUB BÀSQUET QUARTELL»

0
1144

L’any 1967, la professora del col·legi de primària de Quartell, Dª Merche, una xica jove i jugadora de bàsquet en un equip de València, es va proposar organitzar a uns alumnes del col·legi per a començar a entrenar a bàsquet. El que va començar com una activitat més del col·legi, arribats els anys 70, la il·lusió i sacrifici, de molta gent, va fer realitat un projecte llest per a competir.

En aqueix precís moment va ser quan va sorgir la figura de Blay Gomis, esportista d’atletisme, però amb uns coneixements bàsics de bàsquet. Fa pinya amb els jugadors i agafa les regnes de l’equip com a entrenador. A nivell físic, va portar als jugadors a un nivell espectacular. Amb la tècnica, a poc a poc, l’anava polint.

Els resultats van ser evidents, guanya la lliga 1971/1972 i puja l’equip a la 2a categoria provincial. I, a la següent temporada 1972/1073, torna a guanyar la lliga i puja l’equip a la 1a categoria provincial. Tot això, en un poble de tot just 1.600 habitants.

Ara, pot fer uns 30 dies, Blay Gomis va deixar d’estar entre nosaltres. Amb la prohibició de realitzar actes públics per la pandèmia del coronavirus, els seus amics no hem tingut l’oportunitat d’acomiadar-ho com es mereixia. Blay, des d’on estigues, segur que veuràs al València Basquet. Continua fent força.

A continuació poden escoltar les opinions de dos jugadors de la seua plantilla, Domènec Giménez i José Antonio Gómez «Tato». També unes imatges de Blay en fotos i vídeo.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here