UNA ANIMACIÓ LECTORA I UNA DECLARACIÓ CENTRARAN ELS ACTES PEL 25N A FAURA

0
250

El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Cap a la Dona s’aprovarà el Codi de Conducta davant situacions d’assetjament laboral en l’Ajuntament

L’Ajuntament de Faura ha organitzat una ampla varietat d’actes per commemorar el 25 de Novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Cap a la Dona.

El dia començarà amb un activitat destinada a l’alumnat del CEIP Sant Vicent Ferrer. Durant tot el matí, l’alumnat tant d’Infantil com de Primària visitarà la biblioteca municipal per a assistir a diverses sessions de contes a càrrec de Núria Urioz.

En el cas del Cicle d’Infantil, escoltaran «Contes per a xiquetes sense por», a on trobaran contes de xiquetes valentes que tenen coratge per a emprendre grans aventures, s’atreveixen a fer coses arriscades, prenen decisions difícils i afronten els perills superant les seues pors. Per la seua banda, el Cicle de Primària gaudiran de «Xiquetes blaves i
xiquets roses», un contacontes centrat en el fet que hi ha xiquetes a les que els agrada el futbol i hi ha xiquets als que els agrada el ballet. En definitiva, que hi ha xiquetes i xiquets que no es creuen que el color rosa només és per a les xiquetes i el blau, només per als xiquets.

A les 17.30 h, es farà la lectura pública d’una Declaració pactada pels tres grups municipals a les portes de l’Ajuntament. Dita Declaració haurà estat aprovada prèviament per la Junta de Govern que tindrà lloc a primera hora del dilluns 25 de novembre. En la mateixa Junta, també s’aprovarà el Codi de Conducta davant situacions d’assetjament en l’àmbit laboral de l’Ajuntament, la redacció del qual va iniciar-se arran de l’acord adoptat en la Junta de Govern Local del passat 8 de juliol. El document ha estat treballat per la Comissió Transversal d’Igualtat.

Aquest Codi és una de les accions que proposa el primer Pla d’Igualtat entre Homes i Dones de l’Ajuntament de Faura, que es va aprovar durant la sessió plenària del mes de març de 2019.

L’última de les actuacions programades amb motiu del 25N serà la instal•lació d’un photocall en la plaça de l’Ajuntament amb les frases «Sí al respecte, sí a la amistat, sí a la igualtat, sí a l’amor». Tots els veïns i veïnes podran fotografiar-se davant d’ell fins al dia de la Fira, el pròxim 1 de desembre. A més, des de l’Ajuntament s’animarà a compartir les imatges en les xarxes socials fent ús del hashtag #Faura25N.

Cal recordar, que la programació es va iniciar el passat dijous 21, amb un tast literari oferit per la fiscal valenciana especialitzada en violència de gènere Susana Gisbert Grifo, a la biblioteca municipal de Faura. Gisbert va parlar de la seua primera novel•la «Descontando hasta cinco», una intensa obra d’intriga i suspens sobre cinc dones víctimes de la violència masclista. L’acte, que va estar moderat per la periodista del Levante-EMV Cristina Marqués, va comptar amb una performance a càrrec del ballarí i coreògraf d’Alex Guerra acompanyat per les notes del violoncel d’Ada Rey.

22 de novembre de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí