Una carretera, un mur, una part de la marjal d’Almenara amb aigua i l’altra seca

0
693

Pot ser que per l’any 1960, bé per una disputa o per les qüestions que foren, l’aigua de la marjal de les comarques La Plana i Camp de Morvedre, va ser desconnectada pel camí del Assagador de Benavites. En anys com l’actual, sense pluges, la crisi d’aigua comença a donar senyals de vida i, per les raons que ens explica Enric Amer en el següent reportatge, la part del Racó, la Palafanga, Els Estayns,… estan amb mig metre d’aigua; no obstant això, la Closa, el Relenc,… no té ni gota.

La clau està en el camí del Assagador de Benavites, que fa de mur a la Séquia peu del Forquet i l’aigua va directament a desembocar a la Gola de les Cases de Queralt.

Uns dies posteriors a gravar aquest reportatge, tres tècnics de l’empresa Vaersa, empresa pública de la Generalitat Valenciana (GVA) que presta tot tipus de serveis relacionats amb la gestió mediambiental, inclòs el desenvolupament de serveis de gestió mediambiental eficients i respectuosos amb les noves tecnologies, s’ha reunit en la marjal amb agricultors propietaris, amb Acció Ecologista Agro,… per a comunicar l’inici del projecte.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí