Una dona presidenta de la nova Junta Directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Faura

0
793

Davant la proximitat del dia de la dona, vaig pensar a acostar-me a l’Espai del Major de Faura, per a observar com les dones jubilades gaudeixen dels seus passatemps, després de tants anys treballant per als altres i poc per a elles.

Vaig el dilluns a la vesprada, tot homes jugant al dominó, cartes,…; el dimarts, el mateix; així fins al divendres. Els homes continuen amb els seus usos i costums i les dones amb la novel·la segueixen.

Arribat el dissabte, les dones, totes elegants, es presenten en l’Espai per a realitzar les seues partides de cartes. El saló s’equilibra de dones i homes, ja s’aprecia una altra cosa en la igualtat.

El diumenge, ja no hi ha color, les dones superen als homes, i de molt. Vaig arribar, serien les 18 hores, en el saló, 5 homes, la resta, pot ser que estigueren veient el futbol a casa. Dones 23, a les cartes i parchís, gaudint el seu moment. Puge a la primera planta, òbric la porta, més de trenta persones; només 6 homes, la resta dones. Tots en silenci i concentrats estaven, només el tresorer s’escoltava «el trenta, el seixanta-huit,… amb el seu bombo ple de boles». Només va haver-hi tres falses alarmes de línia mal cantada, les tres van ser dels homes; la concentració de les dones arriba a la perfecció. A tot això, la línia era de 1’25 €, el bingo 2 €. La pela, és la pela. Al final, el bingo va ser per a un home.

Acabat el joc, l’encarregada de la música apreta el botó d’inici i comença el ball. A poc a poc la pista s’ompli de ballarins, millor dit, pocs ballarins i moltes ballarines, per a recordar els seus temps de joventut i gaudir els seus moments actuals. Dir que continuen lleugeres i boniques.

Anime a la gent que acudisca a l’Espai del Major, segur que bé s’ho passarà, bé amb jocs, ballant o preparant la maleta per a viatjar en el pròxim viatge que a punt d’eixir està.

La nova junta directiva està composta per:

Presidenta: Mª José Martínez

Vice-presidenta: Carmen Usó

Secretari: Juan Guillém

Tresorer: Domingo Sánchez

Vocal: Pilar Giménez

ENTREVISTA I FOTOS D’ACTIVITATS

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí