Valoració inici de curs a les comarques de l’Alt Palància i Camp de Morvedre

0
638

Comissió Executiva d’Ensenyament de la UI de l’Alt Palància i Camp de Morvedre de CCOO

El passat dimarts 29 de setembre ens hem reunit la Comissió Execu va del sindicat d’ensenyament de la Unió Intercomarcal de CCOO a l’Alt Palància i Camp de Morvedre per valorar l’inici de curs als centres educa us de les nostres comarques

Sagunt, 5 d’octubre de 2020. L’inici de curs a les nostres comarques com a la resta del país ve marcada per les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia. Dins d’aquest context des de CCOO i després del primer mes de classe valorem positivament com ha anat l’inici de curs a les nostres comarques. La majoria dels centres educatius de l’Alt Palància i el Camp de Morvedre han iniciat, amb una nova normalitat, la seua activitat incorporant l’alumnat de primària, secundària, batxillerat, FP i persones adultes de manera escalonada entre el 7 i el 11 de setembre. Les incidències han sigut anecdòtiques i els pocs casos de contagis per COVID s’han produït en la seua totalitat fora dels centres educatius i han afectat sobretot al personal docent i educatiu, amb escassa incidència entre l’alumnat. En aquest sentit, tot i que no podem parlar d’una situació de normalitat, cal remarcar l’esforç organitzatiu coordinat entre la Conselleria i els centres educatius, això com el compromís de tota la comunitat educativa (personal educatiu, alumnat i famílies) perquè aquest curs s’haja pogut iniciar en un context de crisi sanitària.

No obstant això, la crisi sanitària ha deixat en evidència les mancances del nostre sistema educatiu i dels recursos amb què es compta, la qual cosa està impedint una major seguretat als centres educatius i una millor atenció educativa. Entre els problemes detectats als centres és la manca d’espais per organitzar tots els grups de forma presencial a diari. Açò és conseqüència de l’endarreriment de la construcció de noves infraestructures educatives a la comarca com poden ser l’IES Número 5 a Sagunt, l’IES de Canet d’En Berenguer o el de la Baronia. Aquest fet provoca que els centres educatius de secundària, batxillerat i FP de la comarca del Camp de Morvedre es guin saturats d’alumnat i impossibilita l’organització de grups en ràtios de 20 o menys alumnes. En aquest sentit des de la FE CCOO PV demanem a Conselleria que totes eixes actuacions en infraestructures i previstes al pla edificant per la millora dels centres educatius no s’ajornen més en el temps. Entre altres, tenim pendents la construcció d’aules a escoles i la retirada de l’amiant (fibrociment) en centres de Sagunt com a l’escola Villar Palasí i l’IES Eduardo Merello.

Pel que fa a les ràtios d’alumnat en els centres educatius estan organitzant els grups d’acord amb el espais i amb el professorat de que disposen seguint els plans de contingència. Com ja s’ha  comentat açò ve marcat per les mancances d’infraestructures,  però també per la insuficient contractació de personal docent i personal de suport educatiu complementari per atendre millor a l’alumnat. Des de la FE CCOO PV, tot i que coneixedors de les limitacions pressupostàries del govern valencià per la situació de infrafinançament de la nostra comunitat, hem demanat una major dotació de professorat i personal de suport als centres.

Les mesures de seguretat d’una forma majoritària s’estan complint però ens han fet arribar queixes de que en alguns grups no es compleix la distància de seguretat de 1’5 m, el subministrament d’EPIs (especialment mascaretes) al personal dels centres, i mancances en els serveis i torns de neteja.

Des del nostre sindicat valorem l’esforç notable que s’està fent des de l’escola pública per garantir el dret a l’educació però també assenyalem les mancances i vetllarem al llarg del curs perquè  s’implanten  els recursos necessaris per garantir la major seguretat i garanties per l’alumnat, professorat, personal de serveis i educador, i les famílies.

 

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here