VICENT MARTÍNEZ, FILL DE FRANCO, REP AL REI EN LA FINCA DEL CABEÇOL

0
978

Dº Rodrigo, metge del poble de Borriana, va ser el propietari de la finca «El Cabeçol», posteriorment denominada «Finca del Pasiego». Per l’any 1922, va contractar a un matrimoni del poble de Moncofar per a ser l’encarregat i casolà de la finca. Dir que el matrimoni, ja tenien una filla d’un any d’edat.

L’any 1926, es va vendre la finca a Dº Juan Antonio Gómez Trenor, «El Comte de Trenor». El nou propietari va mantindre al matrimoni en la finca.

Va arribar la guerra civil i la finca va ser ocupada per un esquadró de 25 soldats republicans fins a la finalització de la guerra. El matrimoni i la seua filla, van passar la guerra en la finca.

La filla del matrimoni, cridada Julia Guillamó Martí, es va fer major i es va casar amb Franco Martínez Usó. Els pares de Julia es van jubilar i, la filla i el seu espòs, van seguir amb els mateixos treballs que realitzaven els seus pares. Del matrimoni va nàixer Josep Vicent Martínez Guillamó que, al seu torn, va substituir en la finca als seus pares, sent la tercera generació en la cura de la finca del Pasiego. L’any 2015, Josep Vicent Martínez, s’ha jubilat i ha acabat tota la història.

Si escolteu l’entrevista realitzada a Josep Vicent Martínez, en el caseriu i finca, podreu saber moltes coses interessants i curiositats ocorregudes en la finca i durant la guerra.

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí